Ekspert forklarer: Derfor må du ikke slå græsset endnu!

Hus og have

19/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du gør klogt i at væbne dig med lidt tålmodighed.

Din have ligner måske mere en sveden jungle end en græsplæne i øjeblikket, men en gartner advarer mod at slå græsset endnu.

Danmark lider under en regulær tørke, og det betyder også, at græsplæner landet over tørster og måske også er blevet lige lovlig lang i strået, fordi du ikke har slået den, når den mest af alt minder om sået hø.

Havearbejdeeksperter fra Rated People fortæller til Mirror: "Ekstrem varme kan hurtigt dræbe den sunde græsplæne, du har vedligeholdt siden starten af ​​året."

"Vores vigtigste råd er at undgå at slå dit græs under ekstrem varme - så uanset hvor fristende det kan være at komme i haven i weekenden, så bør du give græsset chancen for at komme sig over varmen og den potentielle tørke, inden du slår græs."

Hvornår skal man så gøre det?

I stedet anbefalede eksperterne at vente, til temperaturen begynder at falde igen, eller til der kommer nedbør.

Og her er der godt nyt for haveejere, der er desperate efter at få ordnet græsplænen: DMI melder nemlig om regn denne uge, og selvom det ikke nødvendigvis bliver store nok mængder til for alvor at kunne gøre en forskel i forhold til tørken, kan det skave håb for en generel ændring i vejret.

For det kan godt være, at vi gerne vil have sol og sommer, men vi vil jo også gerne have pæne haver, så lidt vådt fra oven vil være kærkomment for mange!

Hvor meget regn, der skal komme, før du kan tænde for græsslåmaskinen, er lidt sværere at sige med sikkerhed, men uanset hvad bør du i hvert fald holde dig fra at slå plænen, før der er kommet noget nedbør.