Du putter for meget i den og 4 andre fejl, der skader din vaskemaskine

Hus og have

05/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan forlænge levetiden markant, hvis du vænner dig af med de dårlige vaner!

Mange husstande bruger deres vaskemaskine hver dag, hvilket kan reducere apparatets levetid.

Der er imidlertid en håndfuld ting, du kan gøre - eller nærmere ikke gøre - for at undgå, din maskine bliver beskadiget og dermed lever endnu kortere tid.

Ian Palmer-Smith, apparatekspert hos Domestic & General, fortæller til Express: "Vaskemaskiners levetid afhænger virkelig af kvaliteten af ​​din maskine. De kan dog arbejde effektivt i op til 20 år, hvis de plejes ordentligt."

Og så deler han ud af fem da de mest almindelige fejl, han oplever folk lave med deres vaskemaskiner.

1. Du bruger for meget vaskemiddel

Nogle gange kan tøj blive særligt snavset, hvilket får folk til at tro, at de har brug for mere vaskemiddel, men det kan være et problem.

”Når du bruger for meget vaskemiddel, kan det være svært for vaskemaskinen effektivt at slippe af med det overskydende. Dette resulterer så i tøj og sengetøj, der føles klistret eller slimet – hvilket ikke er det, du ønsker," forklare Palmer-Smith og fortsætter:

"Ikke kun dette, men store mængder vaskemiddel kan også beskadige din vaskemaskine på grund af ophobning og rester."

Over tid kan dette forhindre vandet i at flyde som normalt og kan endda resultere i en lækage, som ville kræve en reparation."

2. Du putter for meget i din vaskemaskine

Selvom det altid anbefales at fylde maskinen op, er det vigtigt at finde en balance mellem at være energieffektiv og potentielt beskadige apparatet.

Som en generel vejledning råder Palmer-Smith til at sigte efter at fylde maskinen til 80 procent.

"Din vaskemaskine kræver den rigtige mængde vand for at vaske effektivt. Hvis du propper maskinen for meget, kan du opleve, at tøjet bliver mindre rent og stadig med synlige mærker intakt. Dette kan ikke kun være frustrerende, men det har også en pris," forklarer han

Overbelastning af tromlen sætter maskinen under en stor belastning og vægt, som kan beskadige maskinen, hvis det er mere end apparatet er beregnet til.

3. Dit apparat er placeret skævt

Placeringen af ​​din maskine bliver måske ikke betragtet som noget afgørende, men at sikre, at den er i vater, er et af de "vigtigste" trin, ifølge eksperten.

Dette kan virke indlysende, men et ujævnt apparat kan flytte sig for meget rundt under centrifugeringen og kan potentielt føre til skader eller buler.

For at undgå dette skal du kontrollere, at alle fødderne rører jorden og justere de forreste nivelleringsben til den rigtige højde.

4. Du ignorerer fnugfilteret

"Selvom fnug måske ikke virker som en potentiel trussel mod vedligeholdelsen af ​​din vaskemaskine, kan ophobningen med tiden begynde at forårsage problemer," forklarer Palmer-Smith

"Vaskemaskiner har et fnugfilter, der hjælper med at samle og fange disse fibre, men hvis det ikke fjernes regelmæssigt, kan det tilstoppe maskinen og efterlade dit tøj fyldt med fnug."

Det varierer, hvor du finder fnugfilteret, men et godt sted at lede er enten i lågen eller i bunden af åbningen ind til maskinens tromle.

5. Du rengør ikke maskinen regelmæssigt

På trods af at vaskemaskinen renser tøj, skal den også rengøres regelmæssigt for at holde den i tip top stand.

Den bedste måde at gøre dette på er at køre en tom cyklus og tilføje en lille mængde hvid eddike for at fjerne genstridige rester og bakterier.