Dueskræmmer er 'bemærkelsesværdigt effektiv' - holder fuglene væk i mindst 2 år

Hus og have

02/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den ikke-giftige og diskrete dueskræmmer kan være en af de bedste løsninger for haveejere, der er trætte af duer, der ødelægger deres haver og huse.

Duer har været udstødt af samfundet, siden mennesker udviklede frygt for at pådrage sig sygdomme med dem. Haveejere er heller ikke glade for dem af lidt anderledes årsager, da de ofte finder fuglene vandrende rundt på deres friske afgrøder.

Faktisk vil duer spise stort set enhver form for vegetation, de kan få fat i, hvilket gør dem til havefolkets værste mareridt.

Der er udviklet forskellige fælder for at skræmme fuglene væk, men få har varige effekter, er humane og effektive. Et produkt, der imidlertid opfylder alle disse krav, er en UV-gel.

Derfor virker det

En regional miljøtjeneste i England siger: "Denne revolutionerende fugleskræmmende gel er ekstremt effektiv, diskret og skader ikke fuglene."

"Fugle kan se ultraviolet lys, så den optiske fuglegel giver dem illusionen om, at bygningen er i brand, og afskrækker dem fra at lande.

Ann Russell, som har 2,5 millioner følgere på TikTok takket være hendes ekspertise inden for alle gør-det-selv-emner, har diskuteret skræmmemidlet på sin kanal.

Produktet kom op, da en af hendes brugere henvendte sig for at spørge: "Hvordan kan jeg slippe af med eller forhindre duer i at komme på min altan?"

Små krukker med UV-gel er faktisk ret dyre, men de virker," bemærkede hun. "Du placerer dem, og fordi de lyser, ser [duerne] dem som ild og undgår dem.

"De er bemærkelsesværdigt effektive, men de er også bemærkelsesværdigt dyre," indrømmede Ann."

Humant middel

Eksperterne hos Regional Environmental Services (svarer til Miljøsstyrelsen.red) hævder, at skræmmemidlet ændrer fuglens adfærd og derfor er et af de mere humane skræmmemidler.

"Når det først er installeret, vil det fortsætte med at afskrække fugle i mindst to år, uanset vejrforholdene," tilføjer de.

En pakke vil koste køberne op til ca. 430 kroner på nogle hjemmesider, men produktets enestående salgsargumenter får mange til at se bort fra prisen.

Hvis en langvarig løsning er prioriteret, men budgettet også er vigtigt, kan haveejere undersøge de forskellige planter, der er kendt for at afskrække duer.

Kilde: Express