Disse fem grøntsager kan du dyrke om vinteren – de passer næsten sig selv

Hus og have

08/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Når det kolde vejr sætter ind, vil mange haveentusiaster lade deres udendørs rum hvile. Men der er mange lækre grøntsager, som kan dyrkes i de koldere måneder.

Grøntsager, der trives om vinteren

Eksperterne fra Gtech har delt en liste over grøntsager, som du kan dyrke i din have, og som kan "overleve vinterforholdene."

Lucy Rhead, en haveentusiast hos Gtech, udtaler: "Efter en regnfuld sommer vil mange mennesker forsøge at genoplive deres have denne vinter og holde fingrene grønne. At plante grøntsager til de kolde måneder kan spare tid og penge på indkøb, samt give din have lidt ekstra liv i de koldere og mørkere måneder."

Her er listen over de 5 grøntsager:

1. Løg og skalotteløg

Lucy anbefaler at dyrke løg og skalotteløg, da de kræver lidt plads for at komme i gang. De "passer næsten sig selv," så de er perfekte for dem, der søger noget med lav vedligeholdelse. Husk, at løg kræver masser af sollys, så sørg for, at de er placeret et solrigt sted i haven.

2. Gulerødder

"Gulerodsfrø kan sås direkte udenfor i rækker i november og december," siger Lucy. Frøplanter kan dog være sårbare over for snegle, så det er vigtigt at beskytte dem. Gulerødder er klar til høst 12 til 16 uger efter såning. Sørg for at høste dem, så snart de er store nok til at blive brugt.

3. Spinat

Spinat er en velsmagende grøntsag, der kan føjes til mange retter såvel som smoothies. Den vokser bedst i fugtig men godt drænende jord. Frø kan sås kontinuerligt med få ugers mellemrum for at sikre en kontinuerlig afgrøde.

4. Salat

Lucy fortæller: "Du kan stort set dyrke alle blandingsblade hele året rundt." Salat kan dyrkes selv i den mindste have eller altankasse og bør sås i små portioner.

5. Asparges

At plante asparges om efteråret giver dem en fordel, fordi de kan begynde at blomstre over vinteren. De har brug for et beskyttet sted med godt drænende jord, og der kræves kun minimal vedligeholdelse ud over at lægge muld og luge.

Dyrk og nyd selv i de kolde måneder

Vinteren betyder ikke nødvendigvis en ende på havearbejdet. Med de rette grøntsager og lidt omhu kan din have fortsat blomstre og give friske ingredienser til køkkenet, selv i de koldeste måneder.

Kilde: Express