Disse 5 husholdningsapperater bruger mest strøm: Sådan sparer du på dem

Hus og have

27/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Mange mennesker ønsker at spare penge på deres energiregninger. Nu har eksperter delt, hvilke apparater der er de dyreste.

Brugen af apparater er en del af hverdagen, men der er visse apparater, som husholdninger kunne skære ned på brugen af, hvis de vil spare penge på regningerne.

Ifølge energieksperter hos Utility Bidder inkluderer dette tørretumblere, opvaskemaskiner og vaskemaskiner.

1. Tørretumblere

Eksperterne sagde: "En gennemsnitlig tørretumblercyklus bruger 4,5 kWh pr. cyklus, hvilket løber op i et gennemsnit på 52,25 kWh pr. måned."

I stedet bør du gøre dette: "Hvis du kan, så hæng dit tøj til tørre, især om sommeren. Brug af tørretumbleren bruger meget energi, så at hænge dit tøj til tørre er en fantastisk måde at spare energi og penge på. Ellers brug tørretumblerens energibesparende indstilling."

2. Opvaskemaskiner

Opvaskemaskiner bruger i gennemsnit 3,6 kWh pr. cyklus, hvilket ifølge eksperterne kan løbe op over tid.

For at spare penge kan forbrugerne køre deres opvaskemaskiner kun, når de er fulde, eller vælge at bruge dens energibesparende indstilling.

3. Køle-fryseskabe

Køle-fryseskabe skal holdes tændt 24/7, så det er ikke underligt, at de kan bidrage væsentligt til energiregningerne.

Dog kan man for at spare på regningerne med dette hvidevare optø det regelmæssigt, og holde døren lukket så meget som muligt.

Det kan også gøre en stor forskel kun at sætte kold mad i køleskabet, så sørg for, at maden er kølet ned først.

4. Vaskemaskiner

Eksperterne fortsatte: "Vaskemaskiner bruger i gennemsnit 2,1 kWh pr. cyklus. For at spare penge skal du vaske tøj i fulde læs, bruge vaskemaskinens økoindstilling og undgå at bruge forvaskcyklussen. Det meste af snavset og bakterierne i dit tøj kan fjernes med koldt vand, så brug derfor koldere indstillinger."

Også afhængigt af det tarif, husholdninger er på, kan der endda være billigere tidspunkter på dagen at bruge apparatet, såsom i lavbelastningsperioder.

5. Ovne

Ovne bruges typisk de fleste dage i hjemmet, så det kan løbe op i regninger over tid.

Sørg derfor for kun at forvarme ovnen, når det er nødvendigt, eller vælg at bruge en mikrobølgeovn eller en luftfrituregryde, hvis det er tilgængeligt for at spare.

Eksperterne bemærkede: "Brug mikrobølgeovnen eller brødristerovnen, når det er muligt. Disse apparater bruger mindre energi end din ovn. Hvis du laver mad til bare én eller to personer, bør du overveje at investere i en luftfrituregryde."

Og de tilføjede: "En gennemsnitlig luftfrituregryde vil koste dig cirka 5 kr. pr. time, baseret på den nuværende elektricitetssats."

Eksperterne anbefalede også at trække stikket ud af apparater, når de ikke er i brug, samt at bruge energieffektive apparater.

Kilde: Express.