Dine planter vil elske det: Simpelt trick afskrækker rotter og katte

Hus og have

22/04/2024

Foto: Pexels @Couleur
Foto: Pexels @Couleur

Skrevet af Katrine Lykke

Dine køkkenrester kan være et fantastisk måltid til havens planter – men måske havens dyr også vil spise med. Men dette trick sikrer du havens planter og holder skadedyr væk.

At gøde haven er noget af ​​det bedste, du kan gøre for den.

Korrekt gødning fører til større opblomstringer, bedre høst og generelt gladere planter. Gødning af god kvalitet kan dog være dyrt.

Heldigvis kan dine køkkenrester være mindst lige så meget værd – på den måde kan du både spare penge og reducere dit køkkenaffald.

Det skriver Express.

Kan appelsinskræller bruges?

Køkkenaffald har alle, uanset hvor meget vi forsøger at undgå madspild. Det gælder især, når det kommer til frugter og grønt.

For at minimere spild kan man derfor med fordel bruge dette til at få haven til at blomstre.

På en facebookside for have-entusiaster har der dog været spørgsmål om, hvorvidt appelsinskræller kan bruges i haven.

”Kan jeg lægge appelsinskal i kompostbeholderen? Jeg spiser masser af appelsiner, men da jeg ikke ved, om de kan bruges, har jeg en tendens til at smide skrællen væk. Jeg ved godt, at man ikke kan putte løg, kogt mad og kød i, men er der andet, man ikke bør lægge i kompostbeholderen?" spørger en bruger.

Gruppens medlemmer er alle tilhængere af at bruge det orange skrald i haven. 

En bruger svarede: "Jeg tilføjer altid appelsiner og løg! Har ikke haft problemer."

Afskrækker rotter og katte

En anden kommenterede: "Jeg har altid puttet løg og også appelsin-, lime- og citronskaller i, og det har aldrig været et problem for mig. Det har hjulpet mine planter meget og har afskrækket rotter og katte fra min have.”

Katte og rotter er ellers berygtede for at indtage andres haver, men den stærke duft af appelsiner er et fantastisk og sikkert middel, der holder dem væk.

Den bedste måde er at lægge dine appelsinskræller i en kompostbunke. Efter to år begynder de at nedbrydes

Det orange skrald har et højt indhold af nitrogen, kalium og fosfor, som, når de er nedbrudt, danner frugtbar jord til haven.

Da der er ret sure, er de perfekte til syreelskende afgrøder som kartofler, blåbær og azalea.