Det kan ødelægge din vaskemaskine, hvis du glemmer at rense dette filter

Hus og have

01/12/2023

Foto: Screenshot, @brunchwithbabs/TikTok
Foto: Screenshot, @brunchwithbabs/TikTok

Skrevet af J. Bøgen

At dømme ud fra reaktionerne til videoen, er der mange, der ikke anede, at det filter overhovedet eksisterer

Du ved nok godt, at du skal rense fnugfilteret (eller hvad det nu hedder) i tørretumbleren, inden du sætter den i gang med at tørre en ny omgang vasketøj.

Men husker du også at rense vaskemaskinens filter? Og ved du overhovedet, hvor det sidder?

Optimalt set skal man rense det famøse filter mindst 4 gange om året, men at dømme ud fra rektionerne til en video fra TikTok'eren @brunchwithbabs, er der mange, der først nu lærer, at filteret overhovedet eksisterer!

Men det er uhyre vigtigt at rense filteret i ny og næ. En ting er, at det forlænger levetiden på din vaskemaskine, men det gør også selve vasken mere effektiv.

Derudover kan løse genstande fra vasketøjet også havne i filteret, som du kan se i videoen herunder. Skribenten her kan så på et personligt plan fortælle, at han engang fandt sin kærestes forsvundne, men nu meget rene, guldarmbånd i det selvsamme filter!

Artiklen fortsætter under videoen.

Kommentarerne til videoen svømmer over med kommentarer fra brugere, der ikke anede, at det omtalte filter var en ting, og andre deler ud af deres egne erfaringer med at rense det (lad os være ærlige) pænt ulækre filter:

"Første gang jeg rensede det, troede jeg, at jeg havde skruet det på igen så hårdt, jeg overhovedet kunne, men en times tid senere hørte jeg en bizar lyd fra underetagen. Det viste sig at være lyden af vand, der dryppede ned på min køkkenø fra loftet."

Vandet fra vaskemaskinen havde simpelthen oversvømmet vaskerummet, og det blev en dyr omgang for den uheldige TikTok-bruger, da køkkenet fik massive fugtskader.

En anden bruger tager den mere humoristiske vinkel i sin kommentar:

"Jeg har lige skiftet min vaskemaskine ud. Jeg frygter for, hvad blikkenslageren fandt, da han fjernede den gamle."