Bruser-ekspert afslører: Sådan får du en skinnende ren brusekabine

Hus og have

18/9/23 | 06:24

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det kræver kun 8 ting du allerede har i hjemmet

Uanset hvordan din foretrukne brusekabineløsning ser ud, hjælper det at med at vedligeholde badeværelsets udseende, hvis du holder den ren.

Det skriver Express

Regelmæssig rengøring fjerner striber, vandmærker og sæberester fra brusedøren eller skærmen.

Kerry Hale hos Mira Showers hævder, at husstande bør prøve at bruge naturlige produkter, inden de tyer til kemikaliefyldte løsninger.

Hun sagde: "Inden du griber efter stærke rengøringskemikalier, skal du bruge hvid eddike. Dette velafprøvede husholdningsprodukt er den bedste måde at rengøre en brusekabineskærm på, og det er meget effektivt til at fjerne kalkaflejringer."

Der findes forskellige typer eddike, så det er vigtigt at vide, hvilken der er den rigtige at bruge. Eksperten insisterede: "Brug altid destilleret hvid eddike, da malt- eller cidereddike ikke vil rengøre lige så grundigt og kan plette overflader."

Der er otte ting, der er nødvendige for at få en brusedør til at skinne. Dette inkluderer: 

  • Sprayflaske

  • Destilleret hvid eddike

  • Vand

  • Handsker

  • Bomuldsklud

  • Mikrofiberklud

  • Skraber

Start med at blande lige store dele vand og hvid eddike og tilsæt derefter blandingen til en sprayflaske.

Sprøjt blandingen på brusekabinen og sørg for, at alle glasoverflader er helt dækket.

Brug derefter en bomuldsklud til at tørre glasset af. Hvis nogen "genstridige pletter ikke vil komme af", så hæld blandingen på en klud og skrub det berørte område, uden at beskadige glasset.

Afslut med at bruge en skraber over området for at fjerne overskydende vand, og poler forsigtigt med en mikrofiberklud for at få glasset til at skinne.

I stedet for at skulle fjerne genstridige pletter fra bruseskærme dagligt, foreslog eksperten at følge nogle "enkle forebyggende foranstaltninger" for at undgå, at kalkaflejringer og vandmærker dukker hurtigt op.

Regelmæssig rengøring

En skraber er en af de "mest praktiske og overkommelige" genstande, der kan "forhindre vandmærker og kalkaflejringer" i at dukke op på brusedøre. Nogle har en holder, der sidder fast på brusevæggen, hvilket gør dem nemme at bruge, hver gang du bader.

Efter badet skal du bruge skraberen til at fjerne al fugt fra indhegningen for at forhindre vandmærker i at opstå.

God ventilation

Hold badeværelset godt ventileret for at hjælpe vandet med at fordampe hurtigt fra brusekabinen. Dråbemærker er mere tilbøjelige til at opstå, når vand sidder på glasset i lange perioder.

Køb en vandblødgøringsmaskine

Alternativt kan husstande købe en vandblødgøringsmaskine, hvis de bor i et område med hårdt vand. Hårdt vand kan forårsage skader på rør og apparater og udtørre dit hår og din hud, så dette kan være en værdifuld investering.