Bag sofaen og 4 andre steder, vi glemmer at gøre rent ifølge ekspert

Hus og have

29/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hun kommer også med gode råd til at gøre disse steder rent.

Vi har alle travlt – uanset om det er stresset med arbejde, børnepasning eller sociale forpligtelser, er det nogle gange svært at finde tid til at gøre rent.

Det skriver Mirror.

Mens de fleste af os gør, hvad vi kan for at holde vores hjem pæne og ryddelige, ser det ud til, at mange af os glemmer at rengøre nogle få nøgleområder – herunder under sengen.

Bag sengen og sofaen

Ifølge undersøgelser udført af Property Rescue har 14 procent af husstandene, eller 3,9 millioner hjem, aldrig gjort rent under deres seng.

Selvom dette kan virke trivielt for nogle, kan opbygningen af ​​støv under din seng forårsage allergier og påvirke din vejrtrækning, mens du sover eller slapper af. Og det er langt fra det eneste sted, folk glemmer at gøre rent.

En ud af 10 personer, eller 10 procent, har aldrig gjort rent bag deres sofa, og 8 procent af briterne føler ikke behov for at gøre rent inde i deres skabe og skuffer i køkkenet.

Ovn og emhætte

Et andet 'glemt' område er bag emhætten, som bliver forsømt af 13 procent af husstandene. Ovnen er også en ikke-ren zone for omkring 9 procent af mennesker.

Problemet er, at hvis du ikke renser din emhætte, vil fedt med tiden blokere filtrene, hvilket reducerer dets effektivitet.

En snavset ovn kan også blive en brandfare.

Emily Barron, rengøringsekspert hos Property Rescue, sagde til The Mirror:

"Det er let at forstå, hvorfor nogle dele af husarbejdet bliver overset. Hvis du bruger pladsen under din seng til opbevaring, kan det være tidskrævende og akavet at flytte ting ud til støvsugning, men det er vigtigt, at du gør det mindst på månedsbasis."

Sådan gør du dem rent

Emily delte sine bedste råd om, hvordan man rengør disse områder, og forklarede:

"Hvis du rengør din emhætte regelmæssigt, behøver den sjældent mere end en aftørring med en klud og sæbevand. Papirfiltre kan ganske enkelt udskiftes, mens metalgrill og filtre skal lægges i blød i sæbevand og skrubbes med en tandbørste for en funklende finish."

Når det kommer til din ovn, sagde Emily:

"Du kan få sprayskum, der mere eller mindre gør arbejdet for dig på meget kort tid eller, hvis du foretrækker at gå kemikaliefri, kan du fylde en ovnsikker skål med vand og sæt den i ovnen i 20 minutter, den vil producere nok fugt til at løsne fedtet og opbygget snavs, så du kan rengøre den mere effektivt"

Hun understreger dog at det er en god idé, at vente til ovnen er helt afkølet, før man begynder at rengøre den.

"Og sengetøj bør altid skiftes regelmæssigt, især mellem brugerne. Udover at det ikke er særlig rart, at få gæster til at bruge snavsede lagner, kan de, hvis sengetøj ikke vaskes regelmæssigt, give allergi, astma, hudsygdomme og andre helbredsproblemer," sagde hun og tilføjede:

"Så lektionen er, selvom visse gøremål måske ikke synes at være en prioritet, er det altid en god idé at gøre rent overalt, hvor du kan, så ofte som muligt."