7 overraskende måder, du kan bruge kanel i hjemmet

Hus og have

11/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er ikke kun brugbart til at lave kanelsukker!

Anvendelsen at kanel er ikke begrænset til at bage eller krydre din risengrød. Dette aromatiske krydderi med sin varme og indbydende duft kan også bruges på forskellige kreative måder i dit hjem.

Fra at hjælpe dine stueplanter med at trives til at skabe naturlige insektmidler, kanel tilbyder en række overraskende tricks, der kan forbedre dit opholdsrum.

Gør dig klar til at udforske otte måder, hvordan du kan bruge kanel i dit hus for at forbedre din livskvalitet.

Hjælp dine stueplanter

Hvis du har et myggeproblem i dit hjem, kan pottejorden til dine stueplanter tiltrække dem. For at løse problemet, kan du prøve at bruge kanel.

Bare drys lidt kanel på din stueplantejord og se myggene forsvinde.

Kanel har også overraskende antibakterielle egenskaber, der hjælper med at beskytte dine stueplanter mod jordbårne sygdomme.

Det dræber også svampen, som myggelarver lever af, så du kan holde dit hjem renere og myggefrit.

Simrende dufte

Hvis du kan finde ud af, hvordan du bruger kanel til at forbedre duften i dit hjem, så behøver du aldrig at købe luftfriskere igen. Kanel har en rig, beroligende aroma, der kan skabe en hyggelig atmosfære i dit hjem.

Start en simregryde ved at kombinere kanelstænger, appelsinskaller, nelliker og vand i en gryde på komfuret. Lad det simre ved lav varme for at frigive en dejlig duft i hele dit hjem.

Lad det simre, når som helst du planlægger at have gæster over for at få dit hus til at dufte lækkert ... eller nyd duften, når du er alene hjemme.

Naturligt skadedyrsmiddel

Hvis du har problemer med skadedyr, så prøv at bruge kanel i din have eller i dit hjem.

Mange insekter, herunder myrer, kan ikke lide den stærke duft af kanel. Det virker som en naturlig afskrækker til at holde dem væk.

Du skal blot drysse malet kanel langs vindueskarme, døråbninger eller andre indgangssteder for at afskrække myrer og andre skadedyr i at komme ind i dit hjem.

Når du bruger det ude i din have, kan du beskytte dine planter mod sultne væsner og insekter.

Opfriskere til kanelposer

Kanel er en fantastisk måde at holde dit sengetøj og andet tøj friskt og velduftende på. Kanelens naturlige duft kan forhindre muggen lugt i skuffer og skabe, så du ikke behøver at blive ved med at vaske det tøj, du ikke har brugt i flere måneder.

Læg et par kanelstænger eller poser fyldt med stødt kanel i dine skuffer. Du kan også hænge dem i dit skab for at nyde en behagelig, langvarig duft.

Dit tøj forbliver rent og hyggeligt meget længere.

Rengøringsbooster

Hvis du leder efter flere anvendelsesmuligheder for kanel, så prøv at drage fordel af dens antibakterielle og svampedræbende egenskaber.

Du kan lave dine egne hjemmelavede rengøringsløsninger. Hvis du er træt af at bruge traditionelle rengøringsmidler i dit hjem, skal du bare henvende dig til din beholder med kanel for at hjælpe.

Bland kanel med bagepulver og vand for at skabe en naturlig rengøringspasta. Du kan bruge dette til at skrubbe bordplader, håndvaske og andre overflader.

Hvis du vil have et flydende universalrengøringsmiddel, skal du blande destilleret hvid eddike, appelsinskaller og kanelstænger i en krukke. Lad den sidde tildækket i to uger i et mørkt skab, før du sier den over i en sprayflaske og bruger den som universalrengøringsmiddel.

Naturlig potpourri

Efterhånden som årstiderne skifter, er det sjovt at sætte frisk potpourri ud for at holde dit hjem duftende dejligt og se dejligt ud. At bruge kanel til sin efterårs- eller vinterduft er den perfekte måde at komme i stemning på.

Bland kanelstænger, tørret appelsinskal, nelliker og andre aromatiske ingredienser for at skabe din potpourri-blanding. Placer den i dekorative skåle rundt omkring i dit hjem.

Behandl skimmelsvamp

Kanel kan hjælpe med at forhindre vækst af skimmelsvamp og meldug på grund af dets svampedræbende egenskaber. Hvis du opdager skimmelsvamp i områder omkring dit hjem eller have, kan kanel også hjælpe med at dræbe det.

Prøv at blande et par dråber æterisk kanelolie med vand i en sprayflaske, og brug den til at sprøjte badeværelsesoverflader, der er udsat for mug og skimmel, såsom bruseforhæng eller fugelinjer. Du kan også lægge kanel på din jord og omkring planter for at fjerne skadelig skimmelsvamp.

Men selvfølgelig bør dette kaneltrick kun bruges på områder, hvor du ser små stykker skimmelsvamp. Hvis du er bekymret for det og dit helbred, er det altid bedst at ringe til en professionel.

Kilde: Lifesavvy