3 overraskende ting: Sådan kan du også bruge kaffefiltre i hjemmet

Hus og have

03/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Vi vil dog ikke anbefale at benytte brugte filtre ...

For de fleste er kaffefiltre lig med, ja, kaffe.

Men faktisk er der masser af brugsmuligheder, og her får du 3 måder at bruge dem på.

Puds spejle og vinduer

Spejle og vinduer er to af de steder i hjemmet, der næsten altid kunne bruge en ekstra omgang. Og det er her, hvor kaffefiltre kommer ind i billedet. De er nemlig fnugfri og modstandsdygtige over for at blive revet over. Og det gør dem rigtig gode til at vaske vinduer og spejle med.

Spray som normalt og tør det af med en køkkenrulle eller mikrofiberklud. Derefter skal du så gå over det med en køkkenrulle eller en mikrofiberklud.

Polér lædersko

Det er måske ikke det første, du tænker på, når du tænker på hvad kaffefiltre kan bruges til, men det er faktisk en rigtig god måde at bruge dem til.

Fyld åbningerne med kaffefiltre, og tør det af med et andet filter. Arbejd derefter læderfedtet ind i skoene med fingrene – det er den bedste måde at få fedtet til at trænge ind i materialet.

Lad skoene sidde i 10 minutter, og fjern overskydende balsam med et andet filter. Det sidste trin er at polere det op med et eller to kaffefiltre mere.

Beskyt det fine service mod ridser

Et sæt hverdagsservice skal være holdbare til at blive brugt en del, men de ender ofte med ridser. Og ved dyrt porcelæn eller sølvtøj skal man være ekstra opmærksom på det. For at forhindre skaden på det fine bestik, glas eller tallerkener, kan det derfor være en god idé at bruge kaffefiltre.

Du gør simpelthen det, at du beklæder bunden af ​​kabinettet med kaffefiltre og placerer et mellem hvert fad og skål. Fyld også hver kop med et kaffefilter, når du stabler disse. Dette kan også lade sig gøre med hverdagstallerkener, men det er ikke den ekstra tid værd for de fleste, da de konstant bliver brugt.