2 simple metoder til at rense terrassen uden højtryksrenser

Hus og have

24/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Trænger dine fliser eller dine brædder også til en rengøring?

Efter måneder med kraftig vind, regn og vintersnavs, vil terrasseplader og belægninger have mistet deres glans.

Med det varmere forårsvejr på vej, er det tid til at rense din terrasse, så du kan nyde dit udendørs område.

Men hvis du ikke har en højtryksrenser, så bare rolig: Belægningseksperter har delt to løsninger til at fjerne skidt, snavs og alger ved hjælp af almindelige husholdningsprodukter.

Eksperterne hos Simply Paving, som specialiserer sig i terrasser og udendørsarieler, fortæller: "I modsætning til hvad folk tror, ​​behøver du ikke nogle smarte produkter for at rengøre en terrasse uden en højtryksrenser.

"Faktisk er et af de mest effektive terrasserengøringsprodukter godt gammeldags opvaskemiddel blandet med varmt postevand."

Sådan rengør du din terrasse med opvaskemiddel

Det skal du bruge: Opvaskemiddel, varmt vand, spand, hård børste

1. Sprøjt en lille mængde opvaskemiddel ned i spanden og fyld med varmt vand. Sørg for, at der er nok sæbeskum.

2. Sprøjt lidt vand i hjørnerne af terrassen og skrub med børsten. Skidt og snavs skal begynde at løfte sig. Simply Pavings bedste tip var at skrubbe diagonalt, da "dette vil være mere skånsomt for fugemassen", og mindre af det vil blive ødelagt under rengøringen.

3. Gentag indtil hele terrassen er dækket og ren. Du skal muligvis udskifte spanden med vand, hvis der er en stor terrasse, der skal rengøres.

4. Rens det snavsede vand væk ved at skylle det af med en haveslange eller børste det af til et dræningspunkt.

5. Tjek fugerne mellem fliser. Hvis noget af massen er kommet ud under rengøringen, skal du reparere hullerne.

6. Lad terrassen tørre helt, og udskift derefter havemøblerne og eventuelle krukker.

Sådan rengør du din terrasse med hvid eddike

“Har du brug for en miljøvenlig, giftfri og ikke-kemisk terrasserenser? Hvid eddike kan findes i stort set ethvert supermarked,” fortæller eksperterne.

"Hvid eddike er som skræddersyet til hårde rengøringsopgaver, så det er det rette valg til terrasserengøring, hvis du frisker en meget snavset terrasse op eller fjerner snavs fra udendørs områder med stor trafik.

"Bemærk dog, at du ikke bør bruge denne metode på kalkstensbelægninger, da syren permanent vil beskadige deres overflade."

Det skal du bruge: Hvid eddike, varmt vand, spand, hård børste

1. I en spand blandes hvid eddike og varmt vand i forholdet 1:1. Til virkelig snavsede terrasseplader eller områder med genstridige pletter, tilsæt mere eddike i opløsningen.

2. Hæld opløsningen ud over terrassen - du skal muligvis have flere spande, hvis arealet er stort - og lad eddiken virke i 30 minutter til en time.

3. Rengør eddikeopløsningen med sæbevand.

Simply Paving anbefaler at rengøre terrassen en gang om året, og en lille mængde vedligeholdelse vil "give en konsekvent ren finish hele året rundt".

Det er tilrådeligt at feje terrassepladerne regelmæssigt, især i efterårsmånederne, da dette vil forhindre, at blade bliver liggende og potentielt misfarver eller pletter pladerne.

OBS: Vær opmærksom på, at der kan være regler for, hvad du lede ud i afløbet. Undersøg altid reglerne der, hvor du bor, inden du giver dig i kast med denne slags opgaver.

Kilde: Express