2 DIY-projekter, der gør det lettere at komme igennem vinteren

Hus og have

12/11/2023

Foto: YouTube @Lacquerandlace
Foto: YouTube @Lacquerandlace

Skrevet af Emil B.

Vinteren er oplagt til at være indendørs og lave DIY-projekter. Her får du 2 gode af slagsen

Vinterfrakkerne kommer frem fra skjul, og vi lægger shortsene og sandalerne væk til næste år. Nogle mennesker tømmer deres swimmingpools, mens andre vokser deres ski.

Afslutningen af sommertid efterlader os med kortere aftener, der hurtigt bliver kolde. I stedet for at være udendørs tilbringer vi det meste af vores tid indendørs.

Det gjorde vintertiden til et idéelt tidspunkt for indendørs projekter. I stedet for at reparere hegn eller bygge en lade brugte vores forfædre disse vintermåneder på at forbedre husstanden. Selv moderne landmænd bruger vintermånederne til vedligeholdelsesopgaver på gården, reparerer og udfører forebyggende vedligeholdelse af deres traktorer.

Som dem, der søger at være selvforsynende og forberedt på enhver katastrofe, virker det derfor oplagt at bruge vinteren til nogle gode projekter:

Byg opbevaring i kælderen

Det ser ud til, at en konstant mangel for de fleste er opbevaringsplads. Når vores beholdninger vokser, har vi brug for mere plads til at opbevare ting. Ikke kun det, men vi har brug for, at vores opbevaring er arrangeret på en sådan måde, at vi vil være i stand til at finde ting nemt, når tiden kommer. Stabler af kasser er ikke lette at arbejde med, når du skal finde noget at lave til aftensmad.

Et opbevaringsprojekt, du bør overveje, er at bygge en rodfrugtkælder i et hjørne af kælderen. Hvad der får en rodfrugtkælder til at fungere, er at have den under jorden. Godt, din kælder er allerede under jorden, og hvis du er som de fleste mennesker, opvarmer du det ikke rigtig.

Det gode ved en rodfrugtkælder er, at det vil hjælpe med at få grøntsagerne fra din have til at holde længere. Mens du kan bruge konservering til alt, vil det kræve en masse sylteglas. Produkter opbevaret i en rodfrugtkælder, især rodfrugter (deraf navnet), vil vare længe – endda indtil næste forår.

Lav snesko

Hvis du bor et sted, hvor der er meget sne, udgør et par snesko et fantastisk supplement til dit overlevelsesudstyr. Uden sneplove til at rydde gaderne kan du have problemer med at komme ud af dit hjem i en nødsituation. Snesko giver et godt alternativ; og modsat ski kræver det ikke meget at lære at bruge snesko.

Moderne snesko er lavet af kompositmaterialer, men de plejede at være lavet af træ og råhud. Rammen på snerygsækken blev lavet som en tåre ​​eller en oval med et par tværbjælker til at støtte vægten af en fod. Til disse trædele er der brug for et godt, fleksibelt træ, fx pil.

Brug frisk træ, skræl barken og læg det i vand. Brug derefter varme for at bøje træet. Du vil måske bøje mere, end du har brug for, bare hvis en ikke bliver god.

Resten af sneskoen består af lacing frem og tilbage over rammen, meget ligesom at flette en stol. Dette blev traditionelt gjort med råhudssnøring. Ideen er at skabe et net af snøring, så det vil sprede din vægt og ikke synker ned i sneen.

Den sidste del af at bygge en snesko er at sætte nogle læderremme på den (ikke råhud) for at holde dine støvler fast på snesko. Du vil kun have den forreste del af din støvle fastgjort (fodens bold), så hælen af ​​foden er fri til at hæve og falde uden at påvirke sneskoen.