Vilde prisstigninger: Nu tyverisikrer Aldi deres oste

Generelle nyheder

25/07/2022

Det her billede har skabt heftig debat. Er prisstigninger virkelig så vilde, at ostene skal tyverisikres. Foto: Twitter
Det her billede har skabt heftig debat. Er prisstigninger virkelig så vilde, at ostene skal tyverisikres. Foto: Twitter

Skrevet af Redaktionen

De store prisstigninger på fødevarer har betydet, at dagligvarer som smør og ost pludselig koster spidsen af jetjager. Det har fået et supermarked i England til at tage de helt skrappe midler i brug. Osten er blevet tyverisikret.

Det er ikke kun i Danmark, at der er problemer med stigende priser. I England skaber de stigende fødevarepriser problemer for mange mennesker. Tilsyneladende så mange problemer, at flere supermarkeder har set sig nødsaget til at tyverisikre deres oste.

Det bizarre syn med tyverisikret ost skete i en Aldi-afdeling i Wolverhampton i Storbritannien. Kunden tog et billede og delte det på twitter. Og så gik kommentar-sporet amok.

Det er dog ikke kun Aldi, der har valgt at sikre deres varer på denne måde. Det er der tilsyneladende også flere andre supermarkeder i Storbritannien, der har gjort, for at sikre, at deres kunder ikke forsøger at stjæle varer som kød, smør, ost og babymad. 

Det er der kunder i disse supermarkeder, der har taget billeder af, som de har valgt at dele på de sociale medier. Her er der mange, der har givet udtryk for, at de er overraskede over, at supermarkederne har gjort det.

Simon Roberts, der er administrerende direktør for Sainsbury's, har gjort det klart, at den stigende inflation kun vil øge det økonomiske pres på familiernes budget.

Han har udtalt sig til det britiske medie Daily Mail, hvor han har forklaret, at de forsøger at holde priserne på de mest basale varer nede.

Det er dog ikke kun i Storbritannien, at de har valgt at beskytte deres varer bedre. Det er også noget, der ses i Tyskland, hvor det dog især er kød og fisk, der er blevet sikret bedre mod tyveri.

Det må formodes, at supermarkederne føler behov for at tyverisikre deres varer, fordi de har oplevet en stigning i antallet af tyverier.

Dette kan naturligvis hænge sammen med, at rigtig mange har svært ved at få deres økonomi til at hænge sammen. Det er dog ikke blevet bekræftet af nogle af de omtalte supermarkeder, at det er en stigning i antallet af tyverier, der har forårsaget det.