Vi har kurs mod den vådeste januar nogensinde

Generelle nyheder

11/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Rekorden kan stå for fald allerede i næste uge!

Januar har været præget af regn. Meget af det, endda.

Men har det ikke været lidt mere, end det plejer? Jo, det har du helt ret i!

Den første del af 2023 har faktisk budt på intet mindre end 68 millimeter nedbør på bare 11 dage - og det er allerede over gennemsnittet for januar generelt, som ligger på 63,5 millimeter.

Vi har altså fået en måneds regn på bare en tredjedel af måneden.

Der er heller ikke nogen udsigt til opklaring i prognoserne, så vi kan godt forberede os på mere vand fra oven. Faktisk så meget, at det bestemt ikke er usandsynligt, at vi får den vådeste januar nogensinde.

Det skriver TV 2 Vejret.

Indtil videre har januar 2007 status som den vådeste januar nogensinde. Dengang faldt der 123 millimeter nedbør i løbet af en meget våd måned.

Men med udsigt til fortsat ustadigt vejr i den kommende tid, kan vi, ifølge TV 2 Vejrets prognose, få et sted mellem 30 og 60 millimeter nedbør i løbet af de næste ti dage.

Det vil altså sige, at rekorden for den vådeste januar måned nogensinde kan blive slået allerede d. 20. januar - fredag i næste uge.

Selvom rekorden, mod forventning, viser sig ikke at blive slået, så har januar 2023 allerede skrevet sig ind i de vejrhistoriske lærebøger. D. 4. januar blev nemlig det vådeste januardøgn nogensinde i Danmark med 21,1 millimeter regn på landsplan.

Ifølge DMI skal man dog ikke helt afskrive at bruge lidt tid udendørs i denne uge.

Midt i udsigten med masser af regn i vente, er der nemlig et lyspunkt nu på lørdag, altså d. 14. januar, hvor vi kan få både tørvejr og måske endda lidt sol i løbet af dagen.