Chok-skifte: Punk-legende deltager i Melodi Grand Prix

Underholdning

10/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er ikke ligefrem den musik, man forbinder med det gamle punk-ikon.

Hvis du har levet i 1970'erne og har fulgt lidt med i musik, er du nok på et tidspunkt stødt på navnet Sex Pistols.

Og har man sagt Sex Pistols, må man også sige Johnny Rotten - den karismatiske og, vil nogen mene, bindegale frontmand i det ikoniske punkband.

I dag er Johnny Rotten, hvis borgerlige navn er John Lydon, fyldt 66 år, men han er på ingen måde gået på pension. Faktisk er han stadig aktiv med sit band Public Image Ltd, som typisk går under forkortelsen PiL.

Post-punk-bandet er nok gået lidt under den moderne musikradar, men nu er der betydeligt flere, der får lejlighed til at lære dem at kende: De stiller nemlig op til det irske melodi grand prix.

Det skriver bandet selv på deres hjemmeside.

Hvor mange nok husker 'Sex Pistols' for deres rasende og aggressive lyd, må man sige, at det nummer, PiL stiller op til melodi grand prix'et med er i en noget anden genre.

Gruppen stiller nemlig op med sangen 'Hawaii', der er en kærlighedserklæring til Lydons 80-årige kone, Nora Forster, der for fem år siden blev diagnosticeret med Alzheimers.  

"Sangen er dedikeret til alle, der går igennem hårde tider på livets rejse, med den person, de holder mest af. Det er også et håb om, at kærligheden overgår alt," lyder det fra John Lydon om sangen i en pressemeddelelse.

John Lydon stiftede Public Image Ltd i 1978 - kort efter at 'Sex Pistols' gik i opløsning. 

Hvis John Lydon og Public Image Ltd den 3. februar går hen og bliver Irlands bidrag til Eurovision-finalen, kan Sex Pistols-sangeren i tilfælde af sejr blive den ottende irske deltager, der vinder Eurovision Song Contest. 

Du kan høre 'Hawaii' i videoen herunder.