Våd søndag: Får vi mere af det samme de næste dage?

Generelle nyheder

27/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Weekenden sluttede ret vådt af, kan man vist godt sige ...

Søndag bød i høj grad på kraftige regn- og tordenbyger.

DMI registrerede nemlig skybrud flere steder i landet, men især Hårslev (på Nordvestfyn) har fået nedbør. Her blev der målt i alt 67,2 mm regn over en periode på ca. 3 timer.

I Hårslev ramte den første regnbyge omkring 13:30 lokaltid og ca. 3 timer frem regnede det uafbrudt.

Højeste nedbørsintensitet blev målt til 11 mm regn på 10 minutter. Den ene byge afløste simpelthen den anden, hvilket resulterede i den voldsomme nedbørsmåling.  

Der blev også registreret skybrud i Egtved, Hvide Sande, Grønbjerg (vest for Herning), i Junget, syd for Fur og ved Skagen Fyr.

Men får vi mere vand i dag, eller bliver det mere til at holde ud?

Mandag

Det bliver godt nok mest skyet med byger, og over de østlige egne kan der lokalt komme torden, men i løbet af dagen klarer det op fra sydvest.

Det bringer tørt vejr med sig, samt nogen eller en del sol, og temperaturerne vil nå op mellem 18 og 21 grader.

Natten til tirsdag bliver tør med til dels klart vejr, men over de sydlige egne bliver skyet med regn og byger. Temperaturerne ryger ned mellem 9 og 14 grader.

Tirsdag

På ugens anden dag bliver det mest skyet med regn fra syd, der stedvis kan blive kraftig og med torden.

Sidst på dagen får vi dog lidt eller nogen sol i den sydvestlige del af landet. Temperaturerne holder sig dog lidt under, hvad vi har været vant til på det seneste, så vi må "nøjes" med mellem 13 og 18 grader.

Om aftenen og natten til onsdag får vi vekslende skydække med lidt regn eller byger hist og her, og temperaturerne når ned mellem 8 og 14 grader.

Onsdag

Ugens tredje dag byder på flere skyer med regn og byger vestfra. På Bornholm holder det dog mest tørt med lidt eller nogen sol.

Temperaturerne vil ligge mellem 16 og 19 grader.

Om aftenen fortsætter det med skyer, regn og byger, men i løbet af natten bliver det mest tørt over de vestlige egne. På Bornholm tørt og tildels klart vejr. Temperaturer mellem 10 og 14 grader.