Undersøgelse: Her har hver tredje dansker fundet kærligheden

Generelle nyheder

26/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvor mødte du dit livs udkårne?

En lille flirt, en kort romance eller et længerevarende forhold.

Danskerne ser ikke ud til at have problemer med at finde den indre romantiker frem, når de er på ferie.

Intet mindre end hver tredje dansker (34 procent) fortæller således, at de har mødt kærligheden på ferien. Det viser en ny nordisk undersøgelse foretaget af Apollo.

Hver sjette (15 procent) i aldersgruppen 45-65 år fortæller, at de har mødt kærligheden på ferien én gang, mens de yngre 26-35-årige angiver, at det er sket mange gange (13 procent).

Undersøgelsen afslører desuden, at stedet med størst chance for at møde kærligheden som dansker er i byen (10 procent) eller i hotelbaren (9 procent).

For begge køn gælder det, at de har haft bedst held med at finde kærligheden på byturen, mens mænd også peger på, at hotelbaren er et godt sted til en flirt (11 procent)

"Ferien er ofte en oplagt mulighed for at møde nye mennesker, og i de møder kan kærligheden opstå. Mødet kan jo foregå mange steder, hvis man har et åbent sind. Tilmeld dig madlavningskurset, som hotellet tilbyder, dyrk holdtræning på hotellet, eller deltag i en aktivitet i den nærliggende landsby. Hvem ved, hvem der ellers dukker op?" siger Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

Det er dog ikke altid, der er amoriner i luften, når danskerne holder ferie. For mens hver tredje har mødt kærligheden, så har hver femte dansker (20 procent) slået op med en partner i forbindelse med en ferie.

Yderligere knap hver tiende (7 procent) fortæller, at de gerne ville slå op, men ikke kunne, mens 11 procent af de 26-35-årige angiver, at de har slået op med en partner på ferien mange gange.

Mere sex på ferien

Danskerne virker ret enige om, at kærligheden nemt spreder sig, når man rejser væk fra hverdagens trummerum. Hver tredje dansker (33 procent) fortæller dermed, at de har mere sex med deres partner i ferien.

Særligt i aldersgruppen 18-26 år er ferie-forelskelse en stor ting, og fire ud af ti (43 procent) i den målgruppe fortæller, at de har mere sex med partneren på ferien end derhjemme.

Undersøgelsen viser også, at vi danskere er mere seksuelt aktive end vores nordiske naboer. På spørgsmålet "Har du og din partner mere sex på ferien end derhjemme?", svarer blot 5 procent, at de ikke er seksuelt aktive.

I Sverige og Norge svarer 16 procent det samme, mens 14 procent af finnerne angiver, at de ikke seksuelt aktive.

Her finder du kærligheden på ferien ifølge danskerne

1. I byen

2. I hotellets bar

3. Ved poolen

4. På stranden

5. På en datingapp

Om undersøgelsen

Undersøgelsen blev gennemført i oktober 2022 af Mantap på vegne af Apollo.

Undersøgelsen havde over 1.000 respondenter i alderen 18-66+ og blev gennemført i Sverige, Norge, Danmark og Finland.