Udsender advarsel til danskerne: Blandt andet PostNord er ramt

Generelle nyheder

10/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det gælder os GLS, DAO og flere andre.

Den teknologiske udvikling buldrer frem.

Det skriver Dagens.dk

Selvom det bringer en masse gode ting med sig, så betyder det også, at man skal være konstant på vagt overfor svindlere, som lægger fælder ud overalt på nettet.

Og nu er den gal igen.

Falske beskeder i omløb

"Der er falske mails og sms'er i omløb, der ser ud til at komme fra kendte fragtfirmaer såsom PostNord, GLS, DAO, UPS og DHL", skriver 'Mit digitale selvforsvar' i en nyligt udsendt advarsel.

I beskederne påstår svindlerne, at du skal betale ekstra fragt eller opdatere leveringsadressen for at få din pakke udleveret. Det eneste du skal gøre er at klikke på linket i beskeden.

Lad være med det! Svindlerne er ude på at franarre dig personlige oplysninger gennem linket.

Det er nemt at gennemskue fupmagernes tricks, hvis du er helt sikker på, at du ikke venter nogen forsendelser. Men hvis du netop står og venter på en pakke, er det straks lidt sværere.

Hvis du er i tvivl om status på en reel forsendelse, anbefaler vi, at du altid kontakter fragtfirmaet gennem officielle kanaler for at finde ud af, om beskeden kommer fra dem.

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en gratis app, der hjælper dig med at være sikker online. Appen holder dig opdateret på de nyeste digitale trusler.

Mit digitale selvforsvar er gratis og findes til både iOS og Android-enheder.