Tjen 1320 kroner på en dags arbejde: Hvad skal du d. 9. juni?

Generelle nyheder

29/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Alene i Københavns Kommune skal man bruge 1464 til opgaven.

Er du i tvivl om, hvad du skal lave søndag den 9. juni 2024, så har Københavns Kommune et godt bud.

Samme dag skal danskerne nemlig afgive deres stemmer til Europa-Parlamentsvalget, og i den forbindelse får Københavns Kommune brug for en række valgtilforordnede.

Hele 1.464 for at være helt præcis; en tjans, du nu kan melde dig til.

”Som valgtilforordnet giver man en hånd til demokratiet, og forhåbentlig vil mange være med til at tage godt imod vælgerne og give de københavnske borgere en god oplevelse, når de skal afgive deres stemme på valgdagen,” siger Mia Nyegaard, der er formand for valgbestyrelsen og kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune.

Disse opgaver får du

Som valgtilforordnet er man med til at tage godt imod vælgerne, scanne valgkort, udlevere stemmesedler, anvise ledige stemmebokse, hjælpe borgerne med at afgive deres stemmer, holde øje med stemmeurner og tælle alle stemmerne op på valgstedet.

Som valgtilforordnet møder man ind kl. 07.00 og er med helt indtil de sidste stemmer er talt op. Man får fuld forplejning hele dagen og diæt på 1.320 kr.

Hvis du vil være tilforordnet, skal du være mindst 18 år, bosat i Københavns Kommune og stemmeberettiget til Europa-Parlamentsvalget.

Hvis du vil tilmelde dig som tilforordnet i Københavns Kommune, kan du gøre det på Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk).

Hvis du bor i en anden af landets kommuner, skal du gå ind på den respektive kommunes hjemmeside og finde frem til tilmeldelsessiden.