Ikke engang DSB vil tage toget: Har brugt 44.284 kroner på 10 taxature til ansatte

Generelle nyheder

27/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvad tror du, en taxaur fra Kolding til Hjørring koster?

Selvom det ville være nærliggende at antage, så bruger DSB ansatte ikke kun toget som transportmiddel, når de skal fragtes fra steds til anden.

DSB er nemlig kommet i svær modvind, både blandt befolkningen og på Christiansborg, efter Ekstra Bladet i en artikel har afsløret, hvor dyre ture, DSB har sendt nogle af deres ansatte ud på.

Og det er ikke små beløber, der er tale om.

På bare de ti dyreste ture i december 2023 render den samlede sum for turene op i intet mindre end 44.284 kroner.

De to dyreste ture, på hhv. 5500 kr. og 5628 kr. var begge fra Kolding til Hjørring, ligesom der også er en tur fra Ringsted til Padborg og fra Aarhus til København.

Skaber røre på Christiansborg

En række politikere har kommenteret på situationen, der ikke kun rejser spørgsmål om organisationens miljø- og økonomimæssige ansvarlighed, men også dens interne logistikeffektivitet.

Christina Olumeko fra Alternativet har ikke lagt skjul på sin kritik:

"Jeg synes mest af alt, det er et udtryk for, at DSB's køreplaner åbenbart er for dårlige til, at deres egne ansatte kan bruge togene til pendling."

På den anden side af det politiske spektrum står Dansk Folkepartis Nick Zimmermann, som er lige så kritisk, omend mere direkte.

Han kalder historien for en "tilståelsessag", og påpeger det paradoksale i, at hvis ikke engang DSB's egne ansatte vil tage toget, hvorfor skulle den almene dansker så gøre det.