Teknologi skaber debat: Er det okay at overvåge sine børns færden?

Generelle nyheder

31/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Med teknologi er der opstået mange gode, dårlige og svære muligheder. Det er skønt at kunne være i kontakt med sine nærmeste, dårligt hele tiden at kunne se gruopvækkende nyheder og svære dilemmaer i forhold til børneopdragelse

Hvordan har du det med teknologi? For os i pensionsalderen har der været mange omvæltninger forbundet med den teknologiske udvikling, og det kan være svært at følge med. Især når de unge mennesker forsøger at vise noget på computeren eller sender noget til din telefon, selvom de er mange timer og kilometer væk. 

Teknologi skaber debat 

Teknologien har endnu engang sat gang i debat - og selvfølgelig på teknologiens sted; Internettet. Her har en kvinde, der bruger brugernavnet Roseberry1 på en side der hedder Mumsnet skrevet et opslag, der hurtigt fik andre forældre til tasterne. 

Hendes indlæg handlede om overvågning af sine børns færden. Opslaget var skabt, efter at hun var blevet ringet op fra skolen, hvor hendes søn ikke var mødt op. Receptionisten, der ringede til moderen spurgte til, om hun vidste hvor barnet var, og om hun ikke havde gjort det muligt at overvåge sønnens tilstand ved hjælp af hans mobil. 

Indlægget satte gang i kommentarfeltet

Moren konkluderede selv, at det ikke var nødvendigt for hende, men stillede sig undrende overfor at receptionisten fra skolen havde været undrende over at hun ikke havde det. Og hendes opslag fik hurtigt over 400 kommentarer.

En af dem fra en bruger med brugernavnet AFSI: "Jeg har overvågning til min teenagers telefon. Praktisk, hvis hun er på skolerejse, så jeg kan tjekke, hvornår de er på vej tilbage. Også nyttigt, når hun har mistet sin telefon. Jeg tror, ​​det vil være en god ting, når hendes omgangskreds udvides, hvis hun nogensinde kommer i vanskeligheder og ikke helt ved, hvor hun er."

Et spørgsmål om privatliv og sikkerhed 

Men debatten raser. For folk er uenige om, om det overskrider grænserne for børnenes privatliv, eller om det er en nødvendig sikkerhedsforanstaltning for at passe på de unge mennesker. Og for nogle bruges den også af børnene til at lokalisere deres forældre.