Stor nyhed fra Coop: Nu er køberen fundet

Generelle nyheder

21/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det sker cirka halvanden måned efter, OK og Coop indgik historisk samarbejde.

For lidt over en måned siden landede en bombe i dansk erhvervsliv, da Coop annoncerede, at energikoncernen OK købte sig ind som medejer med bestemmelsesret i dagligvarekoncernen.

Og nu er der landet endnu en stor nyhed.

Coop amba har nu fundet den rette køber til Coop Bank, som senest har præsteret en seksdobling af sit resultat og i dag er et solidt pengeinstitut.

I et felt af flere købere er valget faldet på Sydbank. Overtagelsen forventes at træde i kraft fra juli 2024.

Det skriver Coop og Sydbank i en pressemeddelelse.

Sikrer fordele til Coops medlemmer

Sydbank, Coop Bank og Coop har samtidig indgået et partnerskab, som sikrer fordele og attraktive tilbud til Coops to millioner medlemmer og til kunderne i Coop Bank.

Dermed fortsætter Coop Bank som ’medlemmernes bank’, og det er vigtigt, siger Kristine Martin Berg, formand for bestyrelsen i Coop Bank og næstformand i Coop ambas bestyrelse:

”Det har været afgørende for os at finde en køber, som også fremover vil tilbyde Coops medlemmer og bankens kunder særlige tilbud. Vi har også lagt vægt på, at en ny ejer skal forstå Coop Banks dna og selvfølgelig driver sin forretning med stor ordentlighed. Alt det kommer Sydbank med, og derfor er jeg overbevist om, at vi har fundet det helt rigtige match,” siger Kristine Martin Berg.

Det nye ejerskab ændrer da heller ikke på forholdene for kunderne i Coop Bank og de mange medlemmer af Coop, som hver dag køber dagligvarer med Coop-appen. 

Stærke kunderelationer og helhedsøkonomi

I Sydbank glæder adm. direktør Karen Frøsig sig også over aftalen og partnerskabet: 

”I Sydbank favner vi hverdags- og helhedsøkonomien. Coop Bank er med sine enkle valgmuligheder og effektive processer en bank, hvis set-up tiltaler os. Vi glæder os meget til at tilbyde Coops medlemmer flere bankløsninger, nemme digitale løsninger og ikke mindst stærke kunderelationer, som vi hver dag løber stærkt for,” siger Karen Frøsig.

Allan Nørholm, adm. direktør i Coop Bank, ser fremadrettet gode muligheder for den bank, han har stået i spidsen for siden 2013, og som han kender så godt. En bank, der netop har leveret et rekordhøjt overskud på 41,3 millioner kroner:

”Jeg tror på, at det nye samarbejde kan være med til at styrke Coop Bank ved bl.a. at udvikle vores produktportefølje. Sydbank vil som en stærk finansiel ejer være til gavn for vores nuværende 88.000 kunder, og det nye partnerskab kan hjælpe os til at vokse yderligere,” siger Allan Nørholm.

Coop amba sælger Coop Bank som led i den samarbejdsaftale, Coop amba og energiselskabet OK a.m.b.a. lancerede i april 2024. Aftalen skal sikre tilførsel af samlet to milliarder kroner i ny kapital til Coop Danmark A/S.

Gennemførelse af handlen er betinget af godkendelse fra Finanstilsynet og fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Betingelserne forventes opfyldt inden 31. juli 2024.

Kort om Coop Bank

  • Åbnede i april 2013

  • Har i dag cirka 88.000 kunder

  • Har udlån på 1,3 milliarder kroner og indlån på 3,1 milliarder kroner 

Kort om Sydbank

  • Danmarks tredjestørste bank med cirka 2.100 ansatte

  • Har 57 filialer i Danmark inklusiv tre tyske filialer i Hamborg, Flensborg og Kiel og i dag den eneste danske bank med tysk banklicens

  • Ved seneste årsregnskab per 1. marts 2024 opnåede Sydbank sit bedste resultat nogensinde i bankens 53-årige historie med et resultat før skat på 4.281 millioner kroner