Spor spærret: 60 minutters kø på motorvej efter uheld

Generelle nyheder

08/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Vejdirektoratet har nogle råd, hvis du skal ud at køre her til morgen.

Mandagens morgentrafik er udfordret på E20 Vestmotorvejen, helt præcist fra Ringsted mod Køge mellem 34 Borup og 33 Vemmedrup.

Der er nemlig sket et uheld som betyder, at venstre spor er spærret, og det betyder forlænget rejsetid.

Indtil videre skal man forvente op til 60 minutters ekstra køretid, og det tal kan nemt nå at vokse i takt med, at myldretiden udvikler sig.

Politi og redning er på stedet, men man forventer ikke normal trafik, før myldretiden er overstået senere på morgenen.

Opfordring fra Vejdirektoratet

Kombinationen af iskoldt vintervejr og det vanvittige snefald, Danmark blev ramt af i sidste uge, skaber altså stadig trafikale udfordringer ude på vejene.

Derfor har Vejdirektoratet et par opfordringer til de trafikanter, der ikke har mulighed for for eksempel at arbejde hjemme, og derfor skal ud i myldretrafikken her til morgen:

Kør forsigtigt og kør hjemmefra i god tid.

Det fortæller vagthavende ved Vejdirektoratet Kenneth Andersen søndag til Ritzau.

"Der er stadig sne og isglatte veje i stort set hele Danmark. Værst er det på E45 omkring Aarhus, Djurslandsmotorvejen, Herningmotorvejen og Silkeborgmotorvejen," siger han.

Gummiged til kamp mod is

Mange steder, blandt andet på de strækninger, Kenneth Andersen nævner, er sneen blevet kørt fast, ligesom også is skaber udfordringer.

Da nattetemperaturerne samtidig har været tocifrede frostgrader, ligesom dagsfrosten kan ryge ned på -7 grader i dag, er det ikke sikkert, at vejsalt hjælper med at smelte is og sne.

I stedet forsøger Vejdirektoratets vintertjeneste at fjerne sammenkørt is og sne ved hjælp af blandt andet en gummiged, som først hakker isen i stykker, og efterfølgende kan skrabe den væk fra kørebanen.

Politikredse advarer

Fra flere af landets politikredse meldes der ligeledes fortsat om glatte veje.

"Det bliver koldt i nat, der er meget glatte veje i politikredsen. En opfordring til trafikanter i aften og i morgen tidlig. Kør forsigtigt og hold afstand. Vis hensyn og hjælp hinanden. Kør hjemmefra i god tid," skriver Østjyllands Politi på det sociale medie X.

Det sidste råd fra Vejdirektoratet går på at huske de vilde situationer fra E45 i sidste uge, hvor bilister endte med at sidde fast i kø på motorvejen i op mod et døgn. Mange endte med at sidde der uden mad og drikke, ligesom mange også løb tør for benzin undervejs.

Derfor opfordrer Kenneth Andersen til, at man skal tage ekstra tæpper eller en jakke med, ligesom en madpakke og noget varmt at drikke også vil være en god idé.