Sommerferietid: Her bliver trafikken værst den kommende weekend

Generelle nyheder

19/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er i hvert fald en af dagene, man bør holde sig fra de danske veje.

Vi nærmer os med hastige skridt skolernes sommerferie, som i år strækker sig over hele syv uger fra nu på fredag, d. 23. juni, og helt til søndag d. 13. august.

Men sommerferie betyder også noget helt andet, og langt mere frustrerende end udsigten til masser af fritid: Sommerferietrafik.

Vejdirektoratet har netop udgivet deres prognose for, hvordan de forventer trafikken bliver den kommende weekend, når ferieglade danskere drager mod sommerhuse og hoteller og alverdens andre steder.

På tværs og mod syd

Vejdirektoratet skriver, at man forventer, rejsetrafikken i sommerferien hovedsagelig kommer til at bevæge sig på tværs af landet og mod syd til den dansk-tyske grænse.

Uheldigvis falder årets sommerferietrafik også sammen med en række større vejarbejder, og derfor skal man nok sørge for en solid madpakke og masser af væske til bilturen - det er nemlig ikke utænkeligt, man kommer til at holde i kø ad flere omgange.

De mest berørte strækninger vil være E20 Vestmotorvejen, E20 Fynske Motorvej, E45 Østjyske Motorvej/Sønderjyske Motorvej ml. Aarhus og den dansk-tyske grænse samt på rute 21 til og fra Sjællands Odde.

Derudover kan der også være ekstra trafik mod færgeovergangene på E47 Sydmotorvejen ved Rødby og på E55 Gedser Landevej ved Gedser.

Man vil også kunne opleve ekstra lokal trafik til og fra de større sommerhusområder, særligt langs den jyske vestkyst, ved Skagen samt til og fra Nordsjælland.

Vejdirektoratet anbefaler derfor at køre uden for de mest trafikerede tidsrum, at være i god tid og at holde sig opdateret om den aktuelle trafiksituation fx på www.trafikinfo.dk eller via P4 Trafik.

Men hvornår er så de mest trafikerede tidspunkter? I den kommende weekend er der i hvert fald en af dagene, du bør holde dig fra at køre af sted.

Grafik: Vejdirektoratet