Sker på mandag: Alle afgange på travl strækning aflyses

Generelle nyheder

26/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Regn med, at det vil tage markant længere tid at komme fra A til B, hvis du ikke kan ændre i dine rejseplaner.

Den danske jernbane skal elektrificeres og gøres klar til fremtidens klimavenlige eltog, som betyder kortere rejsetid og mere stabil drift. For at gøre plads til kørestrøm ombygges en række broer i disse år mellem Fredericia og Aarhus.

Det betyder, at Banedanmark er nødt til at spærre sporet mellem Vejle og Skanderborg i perioden mellem 1. og 8. maj, hvor der også vil blive udført en række kritiske vedligeholdelsesarbejde. Af sikkerhedsmæssige hensyn bliver togdriften derfor indstillet midlertidigt på strækningen.

Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

”Vi ved, at hovedstrækningen er vigtig for mange pendlere, og vores arbejde derfor kan komme til at forstyrre. Vi forsøger derfor så vidt muligt altid at samle spærringerne i sporet, så det generer de rejsende så lidt som muligt. Det har heldigvis været muligt i denne omgang at finde en løsning, hvor vi arbejder mange steder i sporet samtidig”, fortæller anlægschef Jørn H. Jacobsen.

Togbusser første uge i maj

I forbindelse med broarbejderne er Banedanmark af sikkerhedsmæssige årsager nødt til at totalspærre sporet mellem Vejle og Skanderborg Station. Det betyder ændringer i togtrafikken, hvor DSB indsætter togbusser på strækningen.

Banedanmark anbefaler derfor, at man som passager holder sig løbende opdateret på DBS’s hjemmeside og Rejseplanen.

Ifølge tal fra Trafikstyrelsen, blev der i 2017 foretaget omkring 15.000 rejser på strækningen mellem Skanderborg og Vejle - om dagen.