Se videoen: Britisk minister gav folket fingeren

Generelle nyheder

10/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Storbritanniens nyudnævnte uddannelsesminister Andrea Jenkyns gav folket fingeren

Andrea Jenkyns, der for nyligt er blevet udnævt til Storbritanniens Uddannelsesminister er kommet i modvind efter en video på de sociale medier 

Det skriver TV2

Det er billeder og en videoer, der er blevet delt på de sociale medier, der har fået ministeren i modvind. 

På videoen kan man se Uddannelsesministeren række sin langefinger ud mod folkemængderne, der var samlet ved Downing Street i London. 

Billederne blev taget torsdag kort før premierminister Boris Johnson annoncerede, at han ville trække sig som leder af Det Konservative Parti. 

Jeg er kun et menneske

Jenkyns har lørdag taget til genmæle ved at dele en erklæring på sin Twitter, hvor hun forklarer, hvorfor hun valgte at bruge den ufine gestus mod folket. 

Hun skriver blandt andet, at parlamentsmedlemmerne der torsdag var mødt op for at høre Johnsons afskedstale blev mødt af fornærmende tilråb. 

Hun fortæller at hun igennem de sidste år har oplevet lignende mange gange og ydermere har modtaget syv dødstrusler indenfor de sidste fire år. 

"Jeg orkede det ikke længere. Jeg svarede igen og stod op for mig selv. Hvorfor skulle nogen finde sig i denne form for behandling. Jeg burde have udvist mere selvbeherskelse, men jeg er kun et menneske," skriver hun.

Udnævnt til minister om fredagen

Fredag blev Jenkyns  udnævn til uddannelsesminister som en del af Boris Johnson udskiftning af sin regering. 

Den nye regering skal se som Johnsons forsøg på at få et par måneder mere som premierminister inden en ny konservativ leder vil tage over. 

Torsdag meddelte Boris Johnson at han stopper som formand for Det Konservative Parti, men at han vil fortsætte som premierminister til der er fundet en ny leder for partiet.

Før han trak sig torsdag, havde over 50 ministre og viceministre trukket sig fra hans regering.