Så mange penge er der i Lidl: Supermarkeds-stifter er nu Tysklands rigeste

Generelle nyheder

09/10/22 | 10:36

Skrevet af Rikki Jørgensen

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Lidl har en god forretning. Faktisk er forretningen så god, at stifteren af supermarkedskæden nu er Tysklands rigeste.

Lidl-stifteren Dieter Schwarz har i år afløst BMW-arvingerne Susanne Klatten og Stefan Quandt som Tysklands rigeste. Det er "Manager Magazin", der har lavet listen over de rigeste mennesker i Tyskland. De anslår den 83-åriges formue til at være i omegnen af 36 milliarder euro eller i alt 270 milliarder danske kroner.

På magasinets nye liste over de 500 rigeste mennesker i Tyskland, ligger Dieter Schwarz øverst på listen, og han passerer de to BMW-aktionærer, der ifølge listen 'kun' er gode for 33,3 milliarder euro. De er nu henvist til tredjepladsen på den tyske liste.

På andenpladsen er den for danske forbrugere mere ukendte Familien Reimann. De har aktier i flere producenter af diverse forbrugsgoder. Formuen er anslået til 34 milliarder euro.

Gennem deres holding-selskab ejer familien aktier i mærker som Calvin Klein, Gucci og drikkevarefirmaet Keurig Dr Pepper, der også ejer mærker som Schweppes og 7 Up.

Ifølge magasinet omfatter de ti rigeste tyskere ligeledes Merck-familien (lægemidler), Albrecht- og Heister-familierne (Aldi), Porsche-familien og Andreas og Thomas Strüngmann, der investerer i Biontech .

Til sammenligning er Anders Holch Povlsens anslået formue på omkring 50-60 milliarder danske kroner.