Så er det afgjort: Sexchikane at kalde mænd for skaldede

Generelle nyheder

12/05/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

I retten blev det fastslået, at det nu betragtes som sexchikane at kalde en mand "skaldet"

Et panel af dommere i Sheffield har afgjort, at det kan betragtes som seksuel chikane at kalde en mand "skaldet".

De tre dommere, som selv lider af hårtab, der førte tilsyn med retten i North Yorkshire, konkluderede, at det kan betragtes som en form for diskrimination at bruge ordet "skaldet". 

Dommerne mener, at da skaldethed er mere udbredt blandt mænd end kvinder, er det med til at gøre det til en form for diskrimination.

Det skriver The Telegraph.

Sagen om Tony

Dommerne traf afgørelsen i en sag anlagt af elektriker Tony Finn, som blev fyret fra British Bung Company i maj sidste år efter at have været ansat i virksomheden i næsten 24 år.

Finn, som nu vil blive kompenseret, fremsatte den Yorkshire-baserede virksomhed for en domstol og hævdede, at han havde været offer for seksuel chikane.

Finn henviste til en episode, der fandt sted i 2019 med fabrikschef Jamie King og udtalte, at Kings bemærkninger om hans udseende "overskred grænsen".

Han fortæller, at han her skulle være blevet kaldet en "skaldet idiot". 

Finn fortalte efterfølgende, at han ikke fandt det spor sjovt, at der blev gjort grin med hans udseende. 

Den førende dommer Jonathan Brain besluttede derefter, at Kings kommentarer ikke blot var fornærmende, men også chikane.

"Vi er ikke i tvivl om, at det var uønsket adfærd at blive omtalt på denne nedsættende måde."

"Dette er et stærkt sprog. King overskred grænsen ved at fremsætte personlige bemærkninger til sagsøgeren om hans udseende."

I retten blev en ældre sag fremhævet, som omhandler en mand, der blev bragt for en domstol, for at have kommenteret størrelsen af en kvindelig kollegas bryster. 

"Det er langt mere sandsynligt, at en person, der modtager en kommentar som den, der blev fremsat i den sag vil være en kvinde mand," sagde domstolen.

"Det er også meget mere sandsynligt, at en person, der modtager en bemærkning som den, der blev fremsat af hr. King, vil være en mand."

"Retten fastslår derfor, at hans adfærd ved at omtale sagsøgeren som en 'skaldet idiot' var en krænkelse af sagsøgerens værdighed, at den skabte et intimiderende miljø for ham, at den blev gjort med dette formål, og at den vedrørte sagsøgerens køn."