"Rocky" nægtede at sende sin autistiske søn på institution. Tog sig i stedet selv af ham

Generelle nyheder

01/2/23 | 08:02

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

De fleste kender Sylvester Stallone fra de mange Rockyfilm. Hvad, de færreste ved, er, at han har en autistisk søn, som han selv har passet i mange år.

Ældste søn døde af hjertesygdom

Sylvester Stallone havde på sidelinjen af sin karriere en anden vigtigt karriere som far. Han nåede at få fem børn, som han alle elskede meget højt.

Desværre led den ene af hans børn af en tragisk hjertesygdom og døde af den alt for tidligt som 36-årig. Rygterne spredte sig og nogle mente, at han havde taget narkotika, det blev dog hurtigt afvist.

Kort efter udsendte han en erklæring, hvor han fortalte: "Når en forældrer mister et barn, findes der ingen større smerte. Derfor beder jeg folk om at respektere mindet om min vidunderlige og talentfulde søn."

Anden søn havde autisme

Sylvester Stallone lærte også en anden nyhed om sin dreng. Han havde autisme, og under en optræden på et tv-show fortalte han, at han brød grædende sammen, da han opdagede, at hans søn havde autisme.

"Det var forfærdeligt. Det var virkelig en svær situation, og jeg kan ikke huske at have haft den slags smerter, som da jeg opdagede det."

Han tog derefter en beslutning om at hellige sig sin søn, da han vidste, at en søn med autisme fik brug for alt den hjælp, som han kunne få.

"Deres stille geni"

Seargeoh, som deres søn hed, kunne tidligt skrive bogstaver, tegne og havde et stort ordforråd, som han ofte gentog. Derfor kaldte de ham også for et stille geni.

De elskede deres søn, og fik nedbrudt mange af de fordomme, der kan være om autister. Deres søn var ikke voldelig, hverkend mod sig selv eller mod andre.

De besluttede sig også hurtigt for, at de ikke ville sende ham i institution, men selv tage sig af ham.