Rejste hjem til Syrien og åbnede skønhedssalon: Danske skatteydere betalte for gildet

Generelle nyheder

20/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

For nogle udenlandske statsborgere kan det være en særdeles fornuftig forretning at forlade Danmark og vende hjem til deres hjemlande.

Det er livsfarligt at rejse tilbage til Syrien for dem, der er flygtet under borgerkrigen i landet.

Sådan lyder det igen og igen fra en række organisationer, som derfor har krævet, at syrere alene grundet deres nationalitet, får fast ophold i Danmark.

Men det er dog langt fra alle syriske familier, der mener at dette faktisk er tilfældet.

Således har Bjørknæs.dk tidligere kunnet afsløre, at en syrisk familie med to voksne og otte børn, fik over en million kroner kontant med sig, da de i 2020 vendte tilbage til deres oprindelige hjemland.

Men det er dog langt fra den eneste markante udbetaling, som er foretaget i forbindelse med syreres hjemrejser.

Således modtog en anden syrisk familie fra sin danske hjemkommune, Viborg, der forestod udbetalingerne til syrerne efter den såkaldte Repatrieringslov vedtaget i 2017, blandt andet en udbetaling på 517.753 kroner i forbindelse med sin hjemrejse i 2020.

Et beløb der ifølge de udleverede aktindsigter fra Viborg Kommune i høj grad blev brugt til indkøb af, hvad der fremstår som udstyr til en hel skønhedssalon - eksempelvis fedtsugnings-apparat, oliebad og forskellige frisørstole.

Udbetalingerne skete på baggrund af kvitteringer sendt fra Syrien, som dog ikke syntes at være blevet nærmere kontrolleret af embedsmændene i Viborg.

Tilsyneladende kan syrere derfor vende tilbage til deres hjemland og åbne forretninger betalt af danaske skatteydere.

Hvad mener du om det?