Pensionist brugte solcreme i ansigtet, men ikke på halsen: Nu advarer hun andre

Generelle nyheder

07/09/2022

Foto: C Posch 2021, CC BY-NC-ND 4.0/@PoschChristian
Foto: C Posch 2021, CC BY-NC-ND 4.0/@PoschChristian

Skrevet af Kathrine Frich

Beskyttelse med solcreme er vigtigt i varmen. Nu viser en 92-årig kvinde, hvor vigtigt det rent faktisk er.

Er du blandt dem, der dropper solcremen? I så fald bør du læse med her.

Glemte solcreme i årtier

Eksperter deler nu et chokerende billede for at vise, hvor vigtigt det er at beskytte sig selv mod solens stråler.

Billedet, som blev delt i Journal of The European Academy of Dermatology and Venereology, viser, hvad solen kan gøre mod ens hud, hvis man ikke er beskyttet.

Den 92-årige kvinde på billedet brugte konsekvent UV-beskyttende fugtighedscreme i ansigtet, men glemte at påføre den på sin hals. Og det var ikke bare én gang, at hun glemte det, men i flere årtier.

Det skriver Unilad.

Ældes hurtigere og føre til kræft

Det har resulteret i æstetiske ændringer i hendes hud. Det sted (halsen red.), hvor huden har været udsat for solen, er mere rynket i forhold til ansigtet, hvor huden har været beskyttet.

Hvis huden ældes naturligt, er det en proces kendt som kronologisk aldring, men hvis du ældes af solen, er det fotoaldring.

Sidstnævnte tilskrives kontinuerlig, langvarig eksponering for solens UV-stråler. I ekstreme tilfælde kan dette ikke kun ælde huden, men også føre til kræft i huden.

Dr. Christian Posch sagde, at solcreme er afgørende for at beskytte huden mod sygdomme. Det skyldes, at det både kan ændre menneskets generelle helbred (den tid, vi lever uden sygdom) og levetid.

Det er klart, at solcreme ikke vil stoppe tiden og forhindre aldringsprocessen, men det er afgørende for at reducere risikoen for alvorlig sygdomme.

Så næste gang du tager ud i solen, så husk at smøre dig selv med solcreme

Foto: C Posch 2021, CC BY-NC-ND 4.0/@PoschChristian