Pak en god madkurv: Storebælt advarer om op mod 3000 køretøjer i timen på disse tidspunkter

Generelle nyheder

27/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Man skal vist have en god portion tålmodighed med sig, hvis man skal ud at køre ...

Hvis du skal ud at køre i weekenden, skal du lige være opmærksom på en ting - i hvert fald hvis du skal over Storebæltsbroen.

Ja ja, du skal være opmærksom på mange forskellige ting, når du begiver dig ud i trafikken, men her taler vi altså om en specifik ting.

I skolernes sommerferie er der nemlig generelt mere pres på de danske veje, og den kommende weekend ventes ikke at blive nogen undtagelse.

Derfor har Sund & Bælt, der står for driften af Storebæltsbroen, lavet et par grafikker, der viser, hvor de forventer, trafikpresset bliver værst - og der er helt tydeligt nogle tidspunkter, du bør undgå.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Op mod 3000 i timen

I de grafikker, Sund & Bælt har lavet, er trafikpresset på broen delt op i tre kategorier.

Den mildeste kategori er op til 1000 køretøjer i timen. Den midterste kategori er mellem 1000 og 2000 køretøjer i timen - og den tredje kategori er hele 2000 til 3000 køretøjer i timen.

Kigger man grafikkerne, kan man se, at Sund & Bælt lørdag d. 29. juli forventer, at det bliver særligt trængt på broen i retning fra Sjælland mod Fyn/Jylland fra kl. 10 til 13, mens det den modsatte vej, altså mod Sjælland, gælder tidsrummet 11 til 16.

Søndag d. 30. juli er billedet det samme, når vi ser på trafikken fra Sjælland mod Fyn/Jylland, men skal man fra Fyn/Jylland mod Sjælland, skal man højst sandsynligt væbne sig med tålmodighed og pakke en god madkurv til turen.

Her forventer Sund & Bælt nemlig, at presset på broen vil vare hele ni timer, helt præcist fra omkring kl. 11 og frem til kl. 20 om aftenen.