Pålægsfavorit tilbagekaldes: kan give influenzalignende symptomer

Generelle nyheder

06/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Produktet bliver tilbagekaldt fordi producenten har gjort fund af Listeria.

Hvis du har en pakke rullepølse liggende i køleskabet, er det en god idé at undersøge den grundigt, inden du spiser den.

Hvis du har købt rullepølse fra Tulip Pålækker, er det nemlig ikke sikkert, at det er sundt for dig at spise den pågældende rullepølse.

Producenten, som er Danish Crown Foods A/S, har nemlig meldt ud, at de har gjort et fund af bakterien Listeria i produktet, hvorfor det bliver tilbagekaldt. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Solgt i Coop, Salling og Dragofa

I og med, at Listeria er en bakterie, der ikke er sund at indtage, er det vigtigt, at du afholder dig fra at spise din rullepølse fra Tulip Pålækker, såfremt den er omfattet af denne tilbagekaldelse.

Mere konkret drejer det sig om Tulip Pålækker rullepølse, der har en produktionsdato, der hedder den 29. juni 2022. Hertil vil produktet også have en bedst før-dato, der lyder på 27. juni 2022, hvis det er omfattet af tilbagekaldelsen.

Hvis du vil undersøge, om dit produkt er omfattet af tilbagekaldelsen, kan du holde øje med ovenstående, men også om, hvorvidt rullepølsen har den følgende EAN-stregkode: 5707196279092.

Produktet er blevet solgt i en lang række butikker i hele landet, da det er blevet solgt på Nemlig.com samt både Coop-, Salling- samt Dagrofa-butikker landet over.

Returner og få penge tilbage

Hvis man bliver inficeret med Listeriabakterier, kan det føre til symptomer, der er meget influenzalignende. Hertil vil det også kunne føre til både feber og hovedpine, mens det i sjældne tilfælde også kan give mavetarmproblemer.

I pressemeddelelsen fra Fødevarestyrelsen bliver man rådet til at returnerer produktet til den butik, hvor man har købt det, hvis man vil have sine penge tilbage. Alternativt kan man dog også vælge blot at kassere det selv.