Op til 20 centimeter: Her bliver vi ramt af stort snevejr

Generelle nyheder

08/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Selvom det nok ikke vil leve op til definitionen, vil det eftersigende føles som snestorm.

Fredag skydes skolernes vinterferie i gang, og man må sige, at vejret har vist sig at have ualmindeligt passende timing i den forbindelse.

Der er nemlig en front med udbredt sne på vej mod Danmark, og den bevæger sig fredag op over landet fra sydvest.

Sneen begynder at falde allerede fredag morgen i Sønderjylland, og den når Århus og København omkring middag, inden Nordjylland bliver ramt fredag aften og natten til lørdag.

Og hvis du ikke bryder dig om at være ude i snevejr, bør du nok allerede nu lægge planer om at opholde dig indendøre. Det bliver nemlig en lang omgang ...

Op til 20 centimeter

Faktisk skriver DMI, at det vil tage mellem 12 og 18 timer, fra sneen begynder at falde, til den enten går over i regn eller bare stopper med at falde.

Når det sker, vil der til gengæld også være kommet en del. Samlet kan man godt regne med, at der vil falde mellem 5 og 15 centimeter i størstedelen af landet, og i den centrale del af Jylland kan man lokalt få op til 20 cm.

Når fronten bevæger sig op over landet tager vinden til og bliver jævn til hård fra øst, ved østvendte kyster op til kuling med vindstød op til hård kuling.

I forbindelse med sneen vil temperaturen ligge omkring eller lige over frysepunktet, så der ventes ikke at opstå store problemer med snefygning.

Den forventede snemængde opfylder ikke helt kriteriet for snestorm, men det vil føles som snestormslignende tilstande i store dele af landet.

Fra fredag aften forventes forholdene at blive bedre. Det starter i syd med aftagende vind, plusgrader og efterhånden opholdsvejr, men bedringen ventes først at nå Nordjylland sent lørdag aften.