Nu skal der gang i minkfarmen: Martin har bestilt 600 mink hjem

Generelle nyheder

27/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Fra 1. januar er det igen lovligt at drive minkavl i Danmark

28-årige Martin Korsbæk har arbejdet med mink siden han var 13. Nu vil han starte en ny minkfarm 

Det skriver AgriWatch

Han har allerede importeret 600 minktæver, som han regner med at få ind i burene på sin egen farm i Fjerritslev i midten af januar. 

Han bliver en af de allerførste til at genstarte den danske minkavl, der bliver lovlig igen fra 1. januar.

”Jeg har bestilt 600 tæver fra Finland til min egen farm til en start. Jeg håber dels, at vi får en levedygtig branche og ikke bare bliver nogle ganske få, og dels at jeg selv kan skabe en bedrift med 1200-1500 dyr, så vi kan leve af det,” siger han.

Verdens bedste mink

Formanden, Louise Simonsen, for den nye minkforening i Danmark, Danske Mink, har kæmpet for at få genrejst det danske minkerhverv. 

”Vi er ovre det værste, og vi skal nok komme i mål. Det var minkene, der blev slået ned, men ikke de danske minkavlere, som stadig kan lave verdens bedste mink.” fortæller hun. 

Hun peger på de 13 avlere, der har søgt en dvaleordning som oplagte nye minkproducenter. Hun er dog også realistisk og tror ikke på en ny guldalder:

”Vi kommer aldrig tilbage til tidligere tiders produktion, og der var også for mange mink. Jeg glæder mig over et mere afdæmpet niveau, men med en fornuftig omsætning.”

Kæmper stadig imod

Formanden, Tage Pedersen, for den tidligere mink-forening Danske Minkavlere, tror dog ikke på det.

”Der bliver kun tale om ganske få, måske en håndfuld. Men det er ligegyldigt, om det er 5 eller 20 minkfarme, der starter. Det får man ikke et nyt erhverv ud af. Vi kommer aldrig i nærheden af det erhverv, vi engang havde,” siger han.

Samtidig er der andre der fortsat vil forsøge at bekæmpe minkhold i Danmark. Britta Riis, der er direktør for Dyrenes Beskyttelse siger: 

”Vi kæmper videre for at stoppe minkavl gennem et endeligt forbud mod pelsproduktion i EU,”