Nu falder priserne: Supermarked med god nyhed

Generelle nyheder

20/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Nu vender priserne den anden vej. Prisbølgen vender.

2022 har været et ekstraordinært dyrt år at leve i. Ikke bare i Danmark, men generelt i hele verden. Inflationen var i juni måned over 8 % sammenlignet med juni måned sidste år i Danmark. I Eurozonen var tallet 8,6 %.

En almindelig børnefamilie skal i år forvente at bruge hele 36.000 kroner mere end sidste år - vel at mærke uden at få noget ekstra ud af det. Det gør ondt på danskernes pengepung.

Men midt i sommervarmen kan der være mere at glæde sig over for danskerne. Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, forventer nemlig, at det går den modsatte vej til efteråret på en række dagligvarer.

Det skyldes, at råvarepriserne er faldet. Fortsætter det sådan, så vil kunderne i Coops butikker mærke prisfald på flere varer.

"Vores krav til vores leverandører vil være, at de øjeblikkeligt sætter priserne ned, så vi kan sænke priserne for kunderne. Jeg regner med lavere priser på nogle varer i løbet af efteråret," lyder det fra Jens Juul Nielsen til TV 2.

Men inden man bliver alt for glad, så forventer informationsdirektøren ikke, at der vil være tale om voldsomme prisfald. 

"Det kommer ikke helt tilbage til det normale niveau, fordi det jo ikke kun er råvarer, som er årsag til prisstigningerne," siger han.

Hvor store besparelser der er i vente må vi altså vente med at finde ud af. Indtil da må man glæde sig over, at priserne trods alt ser ud til at falde og i det mindste ikke stiger yderligere.