Nordjylland: Ulv spottet i sommerhushave

Generelle nyheder

12/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Et par på ferie i deres sommerhus vågnede op til noget af et syn i baghaven

Trine og Peter, der kommer fra Espergærde, var på ferie i familiens sommerhus i Aalbæk ved Råbjerg Mile, da de fik besøg af en ulv i sommerhusets have. 

Det skriver Nordjyske

Vågnede op til ulv

Mandag morgen vågnede parret op til noget af et syn.
Lige uden for en glasdør i soveværelset - omkring 10 meter fra parret - luntede ulven gennem haven, før den forsvandt over mod Gl. Kirkevej.

"Da min mand blev så stille, spurgte jeg bare: Hvad sker der? Der er en ulv, sagde Peter så. Og der måske 8-10 meter væk - det har jeg lidt svært ved at vurdere - stod ulven, og så blev jeg helt forfjamsket i et forsøg på at taget nogle billeder, så den var nået lidt væk, inden det lykkedes," forklarer Trine Ramlyng om den noget overraskende oplevelse.

Trine Ramlyng helst ikke være en del af diskussionen om, hvorvidt ulven skal have lov at være her Danmark.

"De er her jo, og de er en del af vores natur. Det skal de have lov til, men på den anden side kan jeg da godt forstå de landmænd, der er bekymrede over ulvens tilstedeværelse i forhold til deres dyr," lyder det fra Trine Ramlyng.

De seneste timer har der været flere opslag i Facebookgruppen "Alle os, der elsker Aalbæk" om ulvebesøg i sommerhusområdet ved Aalbæk.

Det skal du gøre, hvis du møder en ulv

Ulve er grundlæggende ikke farlige for mennesker. I Tyskland har der været ulve siden år 2000, og der har ikke været ét eneste eksempel på angreb på mennesker. De ulve, der kommer til Danmark, kommer fra Tyskland.

  • Hvis du ønsker at nyde oplevelsen, skal du stå helt stille og være tavs og blot kigge på den.

  • Hvis du er utryg, skal du tale højt eller råbe, vifte med arme og ben og være støjende.

  • Flygter ulven ikke straks, så smid en gren eller sten i dens retning. Du skal ikke løbe den anden vej: Ulve-hvalpe kan opføre sig som hunde og løbe efter af nysgerrighed.