Nabo beordrer mand til at stoppe med at lave mad efter kl. 21

Generelle nyheder

13/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En mand fortæller, at hans nabo kræver at han stopper med at lave mad efter kl. 21. Han nægter at følge ordren: "Hun har ingen ret".

En mærkelig forespørgsel

En mand fortæller, at han for nylig har været i en speciel konflikt med sin nabo, som har et stort problem med lugten af madlavning fra hans lejlighed. Ifølge denne irriterede hjemmekok har hans nabo endda bedt ham om ikke at lave mad efter kl. 21, fordi både hun og hendes mand synes at det lugter for meget.

Selvom han er klar over, at lugte sagtens kan rejse når man bor i lejlighed, forstår han ikke, hvorfor hun føler sig berettiget til at diktere hvornår han spiser. Dette er især frustrerende, da han i øjeblikket arbejder "flere job", hvilket betyder, at han ikke altid kan spise tidligere.

Manden gik til Reddit, hvor han går under brugernavnet u/OpticalInfusion, og forklarer, at han er på diæt og derfor normalt laver kylling med salt, peber eller hvidløg og zucchini eller squash hver aften omkring kl. 23.00.

Han fortsatte: "Jeg spiser to måltider om dagen, som jeg laver derhjemme. Jeg arbejder også flere job. Jeg forstår, at lugten kan irritere, men det virker urimeligt at kræve af folk at ændre deres rutine i deres eget hjem for at imødekomme andres ønsker. Hun foreslog endda, at jeg kunne lave mad tidligere og kun spise genopvarmet mad om aftenen."

Reddits mening

Selvom han ved, at han overholder boligblokkens regler, og har ret til at afslå hendes krav, kan han ikke lade være med at tænke på, om han alligevel tager fejl.

Reddit-brugerne var på hans side, og en person skrev: "At kunne lugte andres madlavning er helt normalt i lejlighed. Det giver dig ikke ret til at kræve at andre ikke laver mad"

En anden kommenterede: "Det er vildt upassende af hende. Medmindre du tramper og synger, mens du laver mad, er der ingen grund til, at du skal stoppe med at lave mad uanset hvad klokken er."