Når vinden lægger sig: Sådan bliver weekendvejret

Generelle nyheder

23/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Vi kan godt afsløre, at det IKKE bliver lige så blæsende!

Det blæser en halv (og nogle steder endda en hel) pelikan her fredag morgen, men tingene går jo sin gang, og der vil også være en dag efter, vinden har lagt sig.

Det er heldigvis også i løbet af i dag, at det hidsige lavtryk, der har hørt den voldsomme vind med sig, når videre på sin færd mod Sydnorge, men lad os bare sige, at vejret efterfølgende ikke ligefrem kommer til at emme af det forestående forår.

I hvert fald ikke i dag.

Fredag

Ifølge DMI starter dagen ud med skyer og regn eller byger, men i løbet af dagen kommer der nogen opklaring med lidt sol og spredte byger, som kan være med slud. Temperaturerne vil ligge mellem 4 og 8 grader.

Vinden aftager i løbet af dagen og bliver efterhånden jævn til frisk fra syd, ved kysterne op til hård, og der vil stadig være spredte byger hen ad aftenstid, ligesom der lokalt også kan falde slud. Ellers byder det meste af natten på mest tørt og til dels klart vejr og temperaturer mellem 1 og 4 grader.

Lørdag

Weekenden lægger ud med mest tørt vejr og nogen sol, især i den østlige del af landet. I løbet af eftermiddagen bliver det dog mest skyet, og efterhånden får vi også en del byger, der kan være med slud. Temperaturerne vil ligge mellem 4 og 8 grader.

Lørdag aften får vi til dels klart vejr bortset fra enkelte byger (som stadig kan være med slud), men som natten skrider frem, bliver det mere udbredt med skyer, regn, slud og måske endda lidt tøsne. Temperaturerne kommer ned mellem frysepunktet og 4 graders varme.

Søndag

Ugens sidste dag bliver overvejende skyet og til tider med regn eller slud, især over den vestlige del af landet. På Bornholm kan man dog glæde sig til tørt vejr og nogen eller en del sol. Temperaturerne vil ligge mellem 3 og 7 grader.

Søndag aften bliver mest skyet, og der vil være enkelte byger med slud eller tøsne, men når natten kommer, bliver det mest tørt, og det klarer da også op flere steder. En overgang kan der dog dannes tåge rundt omkring. Temperaturer mellem 3 graders frost og 3 graders varme.