Mødre udnytter bevidst systemfejl i forældremyndighedssager: Myndighederne gør ikke noget

Generelle nyheder

20/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det kan tilsyneladende betale sig for mødre at fremsætte ubegrundede anklager mod deres tidligere partnere, hvis de står midt i en forældremyndighedssag.

Mors Manual.

Det er navnet på en internetbaseret manual, som en frustreret far udgav tidligere på året. Her i giver han under dække af at være en kvinde i en forældremyndighedssag, råd til sine erklærede medsøstre om, hvordan de bør forholde sig i lignende situationer.

Eksempelvis skal de enten skabe eller fastholde konflikter, ligesom kvinderne også ofte vil få stor gavn af at fremkomme med alvorlige beskyldninger mod deres eksmænd – uanset om der er hold i anklagerne eller ej.

Selv om den populære Mors Manual således kan siges at give sig ud for at være noget den ikke er, synes dens råd alligevel ifølge Journalista.dk at have en klar effekt.

Det kan eksempelvis ses i forhold til en københavnsk forældremyndighedssag, som står foran at skulle domsforhandles. Det efter et meget langtrukkent forløb, hvor moren har nægtet at efterkomme en række krav fra først og fremmest Familieretshuset – uden at dette har medført nogle konsekvenser.

Således har hun de seneste år reelt haft forældremyndigheden alene, mens faren har været afskåret fra samvær med sine børn. Det efter moren har fremsat alvorlige anklager mod sin tidligere partner, hvilket uden videre blev afvist af politiet.

Ifølge faren viser sagen, at myndighederne giver op, hvis mødrene bevidst udnytter systemfejl i behandlingen af forældremyndighedssager.