Mindst 500.000 danskere har ikke fået det gjort: 31. oktober er det slut

Generelle nyheder

19/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der har været mange diskussioner om udskiftningen af NemID. Den 31. oktober er det slut med at bruge den gamle løsning, her skal du være skiftet over til MitID.

Det er efterhånden helt umuligt at leve i Danmark uden at have adgang til elektroniske løsninger som NemID eller MitID.

Skal du have muligheden for at benytte din netbank eller andre digitale selvbetjeningsmuligheder hos det offentlige, så kan det være, du skal skynde dig.

Allerede fra den 31. oktober vil NemID nemlig endegyldigt blive erstattet af MitID. Har du endnu ikke foretaget det skifte, så få det gjort mens der stadig er tid.

Selvfølgelig kan du stadig oprette MitID efter den 31. oktober, men den bedste løsning er åbenlyst at få det hele til at fungere inden der skiftes over til den nye løsning.

Omkring 500.000 danskere mangler stadig at skifte. Det præcise tal er ikke tilgængelig, heller ikke om der er en særlig fordeling i f.eks. alder eller bopæl. Det eneste, der er sikkert, er, at mange stadig mangler at skifte.

Du kan selv oprette dig som bruger af MitID. Der er forskellige metoder til at få dig i gang, men du skal kunne bekræfte, hvem du er, så der ikke bliver oprettet falske profiler.

Du kan kaste dig over opgaven med det samme. Det kan du gøre lige her.