Mette Frederiksen lovede at hun var mere grøn end rød: Det holdt kun i tre dage

Generelle nyheder

28/08/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Ifølge Mette Frederiksen er hun grøn, før hun er rød. En udmelding der står i skærende kontrast til, hvordan hun bruger offentlige transportmidler.

"Jeg er grøn, før jeg er rød."

Sådan lød det tilbage i februar i år i en meget omtalt kronik, som Statsminister Mette Frederiksen fik indrykket i Politiken. Det i forbindelse med, at hun slog et slag for nødvendigheden af en grøn livsstil, for at kunne overlade en bedre planet til kommende generationer.

Derfor skulle man måske også tro, at socialdemokraten selv ville gå forrest. Men som Bjørknæs.dk kan dokumentere, er dette langt fra nødvendigvis tilfældet.

For blot tre dage efter at Mette Frederiksen havde indrykket kronikken, satte hun sig ombord på et privatfly. Det med destination Paris, hvilket på flere punkter må anses for at være iøjnefaldende. Først og fremmest fordi der præcis samtidig afgik et AirFrance-rutefly, der endda nåede frem til Byernes By kort før, at Mette Frederiksen landede i sit privatfly.

Det endda på trods af, at Mette Frederiksens privatfly landede i den eksklusive Le Bourget-lufthavn, der typisk omtales som en corporate lufthavn. Det vil sige, hvor fokus netop er på, at privatfly med fremtrædende forretningsfolk, politikere og andre kendisser, kan lande uden eksempelvis at skulle igennem kontroller sammen med traditionelle rejsende.

Overfor gravermediet har Statsministeriets presseafdeling ikke ønsket at oplyse, hvordan brugen af privatfly, der lander efter et rutefly, harmonerer med Mette Frederiksens oplysninger om at være grøn før rød.

Du kan læse mere om Mette Frederiksens evne til at få dokumenter til at forsvinde i en ny bog, der omhandler Statsministerens måde at håndtere mediehenvendelser på. Læs mere her.