Statsministeren indrømmer, at hun er blevet helt bidt af det.
Lige nu læser andre
Statsminister Mette Frederiksen har denne sommer fundet en ny passion – og den foregår i køkkenet. Syltekrukkerne står nu på række derhjemme, fyldt med marmelade og likør.
Marmelade og Madeira
I et interview med SE og HØR fortæller hun, hvordan sommerens projekter har taget fart:
”Jeg er gået helt amok i at sylte,” siger hun med et smil.
Stikkelsbær, solbær, brombær og jordbær-rabarber er blandt favoritterne, og hun har også kastet sig ud i at lave stikkelsbærcognac. Næste skridt bliver blommer i Madeira med marcipan og mørk chokolade.
Del af en ny bevægelse
Frederiksen forklarer, at madlavning altid har været en del af hendes liv, men at interessen for at sylte er ny. Hun ser det som en del af en bredere tendens, hvor flere danskere søger tilbage til det hjemmelavede:
Læs også
”Jeg tror, jeg er en del af samme bevægelse som mange andre oplever lige nu.”
Hun plukker bær både i egen have og i naturen, hvor der netop nu er rig mulighed for at finde vilde brombær.
Mad på andendagen
Ud over sylteeventyret indrømmer statsministeren en særlig forkærlighed for klassiske resteretter. Hun fremhæver blandt andet frikadeller, boller i karry og lasagne, som efter hendes mening smager bedre dagen derpå.
Én ting kommer dog aldrig på menuen i hendes køkken: grisetryne – en oplevelse fra barndommen, hun ikke har tænkt sig at gentage.