Magnus Heunicke melder ud: Nu afslutter vi vaccinationsprogrammet

Generelle nyheder

16/02/2022

Skrevet af Redaktionen

Magnus Heunicke har en melding til danskerne. Efter en svagt aftagende epidemi er Sundhedsministeriet klar til at udfase vaccineprogrammet.

Danskerne kunne for ikke længe siden vinke farvel til coronarestriktionerne. 

Det betyder også at der kunne tages afsked med coronapasset - og dermed også skæres ned i de mange coronatest. Derfor bliver der også skåret ned i testkapiciteten rundt omkring i Danmark nu.

Kontakttallet er nemlig nu beregnet til 0,9. Det oplyser Magnus Heunicke på Twitter.

"Kontakttallet er beregnet til 0,9. Det tyder på en svagt aftagende epidemi," lyder det fra Sundhedsministeren. 

Dog bliver færre testet og det er også medvirkende til de faldende tal.

"Antallet af bekræftede tilfælde er faldet på landsplan de seneste 7 dage. En del af dette skyldes dog også, at færre bliver testet, og tallet er forbundet med usikkerhed," lyder det sundhedsministeren på Twitter.

Afrunder vaccinationsprogrammet

Det er heller ikke mange dage siden at det blev meldt ud, at vaccinationsprogrammet i fremtiden bliver afrundet.

Mange danskere har nemlig nu været smittet, især efter Omikron indtog Danmark.

På den baggrund har Sundhedsstyrelsen revurderet det faglige grundlag for vaccination mod covid-19 til en række særlige grupper, herunder om der skal tilbydes et 4. stik til plejehjemsbeboere og personer over 85 år, om der skal tilbydes et 3. stik til unge under 18 år, samt grundlaget for anbefalingen om vaccination af børn på 5-11 år.

Sundhedsstyrelsen har samtidigt vurderet, at der ikke er sundhedsfaglige begrundelser for at tilbyde et 3. stik til personer under 18 år på nuværende tidspunkt. Blandt andet fordi det 3. stik endnu ikke er godkendt af Den Europæiske Lægemiddelstyrelse (EMA), og fordi denne aldersgruppe allerede har stor immunitet og lille risiko for alvorlig covid-19 sygdom ved smitte med omikron. 

"Sundhedsstyrelsen vil følge epidemiens udvikling tæt i de kommende uger, og vi forventer, at vi i slutningen af februar kan udmelde datoer for afrunding af vaccinationsprogrammet," lød det i sidste uge i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.