Mælk på himmelflugt: Arla hæver prisen igen

Generelle nyheder

31/05/2022

Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Arla hæver mælkeafregningen.

Det er lige nu rigtig dyrt at handle ind til en normal hverdag. Basale fødevarer har oplevet en stor prisstigning, hvorfor der nu læses tilbudsaviser som aldrig før. En af de varer, som er steget i pris, er mælk.

Denne udvikling stopper dog ikke foreløbig, for nu hæver mejerikoncernen Arla igen salgspriserne i ekspresfart, hvilket nu udmønter sig i den højeste mælkeafregning til landmændene nogensinde.

Hæver prisen i morgen

Arla hæver i morgen, onsdag, mælkeafregningen til landmændene med yderligere 37,2 øre pr. liter.

Der er tale om det i særklasse største enkeltstående løft af mælkeafregningen nogensinde, og det kommer på toppen af en stribe andre markante forhøjelser, skriver Finans.

Samlet set er mælkeafregningen på lidt over et år steget med 60 procent, således at den nu er på 3,85 kroner pr. liter.

Inklusive en række tillæg sniger literprisen sig op over 4 kr. – et niveau der aldrig tidligere er set. Andelsselskabet Arla er ejet af mælkeproducenterne, og størstedelen af indtjeningen strømmer derfor direkte gennem selskabet og videre ud til landmændene i form af betaling for deres leverancer af råmælk.

Så når mælkeafregningen stiger, så gør prisen i supermarkedet det også. Derfor vil Arlas mælk stige yderligere inden længe.

Det sker i en tid, hvor mælkeprisen i forvejen er rekordhøj. Hvor meget mælken præcist vil stige er dog ikke fastlagt.