Kold og våd uge i sigte: Sådan bliver vejret de næste dage

Generelle nyheder

01/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det var ikke lige det, vi havde håbet på med årets anden sommermåned ...

Vi har vinket farvel til juni, goddag til skolernes sommerferie (med hertilhørende kaos på vejene i weekenden), og ikke mindst også goddag til årets anden sommermåned.

Juli er officielt gået i gang, men du gør klogt i ikke bare per automatik at bevæge dig udendørs i shorts eller nederdel.

For som DMI beskriver det, så vil "temperaturen, for årstiden, ligge til den kølige side".

Ikke ligefrem det, man har lyst til at høre efter en noget ustadig juni, men lad os se på, hvad de første dage af juli har at byde på.

Mandag

Ifølge DMI vil dagen i dag starte med nogen eller en del sol, men som dagen skrider frem, bliver det mere skyet, og der vil også komme byger ind over landet (lokalt med torden).

Temperaturerne vil ligge mellem 15 og 20 grader.

I aften vil der forsat være enkelte byger, men mod øst også perioder med sol. Når aften bliver til nat bliver det efterhånden skyet i hele landet og især mod syd kan der komme regn eller byger. Temperaturen ryger ned mellem 10 og 15 grader.

Tirsdag

I morgen bliver en skyet affære med byger rundt omkring i landet, inden det i løbet af eftermiddagen klarer op med lidt sol i Nordjylland.

Temperaturerne bliver en gentagelse af mandag, nemlig mellem 15 og 20 grader.

Om aftenen og natten til onsdag får vi vekslende skydække og kun enkelte byger, imens temperaturerne ryger ned mellem 10 og 15 grader.

Onsdag

På ugens tredje dag får vi først på dagen lidt sol, men derfra bliver det ellers skyet med regn og ryger, specielt i den sydvestlige del af landet.

Temperaturerne fortsætter tendensen med mellem 15 og 20 grader i dagtimerne.

Om aftenen og natten til torsdag bliver det skyet med byger og temperaturer mellem 10 og 15 grader.

Våd slutningen på ugen i sigte

Mod slutningen af ugen ser det igen vådt ud.

Et frontsystem med udbredt regn skal nemlig passere landet vestfra, og det følges fredag af en masse byger, der lokalt kan blive ret kraftige.

Det ser ud til at blive endnu køligere med mellem 15 og 18 grader, og så bliver det også mere blæsende med op til hård vind fra sydvest og vest.

Så alt i alt ikke ligefrem den start på juli, de fleste nok havde ønsket sig ...