Klar til pinsen? Her kan vi blive ramt af byger

Generelle nyheder

17/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvad skal du bruge den forlængede weekend på?

En forlænget weekend står for døren takket være 2. pinsedag på mandag.

Knap 100.000 danskere kommer til at bruge en del af helligdagen på at løbe Royal Run 2024, men hvis man ikke har købt startnummer eller skal med for at heppe på deltagerne, kan man jo tage en tur på stranden eller arbejde i haven.

Men det gælder om at planlægge lidt på forhånd. For godt nok ser det overordnet godt ud med vejret de næste dage, men der er også risiko for vand fra oven.

Fredag

Ifølge DMI bliver i dag tør med en del sol og temperaturer mellem 17 og 22 grader.

Ved kyster med pålandsvind bliver det dog noget køligere, og vinden vil komme fra øst.

I aften bliver det solrigt og i nat tørt med mest klart vejr. Temperaturerne ryger ned mellem 8 og 13 grader.

Lørdag

Weekendens første dag bliver også tør med en del sol, men i løbet af eftermiddagen vil der stedvist komme lidt flere skyer i de sydlige egne.

Temperaturerne vil ligge mellem 17 og 24 grader, og igen skal man være opmærksom på lidt lavere temperaturerne ved østvendte kyster på grund af vinden.

Om aftenen bliver det tørt med nogen eller en del sol, og natten til søndag bliver ligeledes mest tør med klart vejr. I de sydøstlige egne vil der dog efterhånden komme skyer, og især på Bornholm og ved Østersøen kan man blive ramt af byger. Temperaturerne vil ligge mellem 8 og 13 grader.

Søndag

Pinsedag byder på enkelte byger i den sydlige og østlige del af landet, men også lidt eller nogen sol. I Nordjylland får man nogen eller en del sol og antagelig tørt.

Temperaturerne vil ligge mellem 17 og 23 grader, varmest i Nordvestjylland, ved kyster med pålandsvind noget køligere.

Natten til mandag bliver mest tør og med klart vejr, men i den sydøstlige del bliver det skyet flere steder og der er mulighed for enkelte lokale byger. Temperaturerne ryger ned mellem 8 og 13 grader.