Kaos i kulissen ved Tour-start: Direktør fyret af helt andre årsager end de officielle

Generelle nyheder

01/7/22 | 22:05

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Tour de France er startet i Danmark uden Alex Pedersen ved roret. Det efter et forløb hvor offentligheden langt fra fik den fulde forklaring på, hvorfor han ikke længere er chef for de danske etaper.

De brede smil var fremme på Københavns Rådhus, da Alex Pedersen som direktør for selskabet bag den danske Tour-start, efteråret 2020 præsenterede etaperne, der løber af stablen de kommende dage.

En stilling i det offentligt finansierede Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S, hvor der er deltagelse af alle væsentlige aktører i den danske del af Tour de France-starten, som den tidligere toprytter havde sikret sig, efter han var en nøglepeson i at få det franske etapeløb til først København og efterfølgende jyske byer som Vejle og Sønderborg.

Men da rytterne i fredags rullede ud på prologen, var det ikke Alex Pedersen, der stod i spidsen for arrangementet. Det efter at han sidste efterår blev fyret som direktør, og nu kun har rang af talsmand.

Ifølge de officielle udmeldinger fra Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S skyldtes degraderingen, at den danske Tour-start var gået ind i en ny fase – fra at sikre sig etaperne til deres gennemførsel.

Men ifølge et internt notat som Bjørknæs.dk er kommet i besiddelse af, var det helt andre hovedårsager der var skyld i, at Alex Pedersen blev fyret fra jobbet, der sikrede ham en årsløn på over 1 million kroner.

I stedet var der tale om, at han igennem en længere periode havde udvist dårlige lederegenskaber. Ligesom det eksempelvis også fremgår af referatet, at Alex Pedersen ikke længere har den samme såkaldte arbejdskapacitet, som før en langvarig sygemelding med stress.

Overfor gravermediet ønsker Grand Départ Copenhagen Denmark 2022 I/S ikke at oplyse, hvorfor der udadtil blev oplyst helt andre hovedårsager end de reelle omkring afskedigelsen af Alex Pedersen.