Kan komme inden ugen er omme - DMI med advarsel

Generelle nyheder

08/11/23 | 04:56

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Få det gjort hurtigst muligt!

December, og dermed den første vintermåned i denne omgang, nærmer sig med hastige skridt - og hvis man nægter at tænke på det allerede nu, bliver man alligevel tvunget til at forholde sig til det, så snart man træder ud ad døren.

Temperaturerne er godt nok stadig i plus, men vi har haft årets første nattefrost, og i takt med, at vi når længere og længere hend i november, stiger risikoen også for glatte veje og tilisede ruder på bilerne.

Men kan man ikke godt vente lidt med at få sat vinterdæk på bilen? Det vil være en dum idé, hvis man ser på DMI's prognoser.

Rigtigt efterårsvejr

Der er nemlig flere lavtryk, der passerer tæt forbi Danmark i løbet af ugen, og det giver ustadigt vejr med byger.

Midt på ugen kommer der så en front med mere udbredt regn, også vestfra, og det ustadige vejr fortsætter faktisk frem til weekenden.

I dag, onsdag, kan vi så ledes se frem til byger det meste af dagen. Først på dagen har vi chance for lidt eller nogen sol, men den bliver skiftet ud med skyer vestfra, som dagen skrider frem. Tempraturerne vil være mellem otte og 11 grader, og i nat vil der være udbredt regn vestrfra og temperaturer mellem fem og ti grader.

Tirsdag vil der i de østlige egne være skyet, sandsynligvis også med en god portion regn, mens de vestlige egne slipper med spredte byger og endda får mulighed for ldit sol i ny og næ. Temperaturerne vil ligge omkring ti grader, og om aftenen og natten vil der være spredte byger og temperaturer mellem tre og otte grader.

Risiko for nattefrost

Ser vi længere frem i den meteorologiske krystalkugle, vil der sidst på ugenvære et mindre lavtryk, der passerer Danmark. Strømningen bliver herefter mere nordlig, og sender koldere luft ind over landet.

Du vil nok ikke mærke det så meget i dagtimerne, men om natten begynder temperaturen i 2 meters højde at nærme sig frysepunktet. Det er ofte lidt koldere nede ved jordoverfladen, så frost i græshøjde vil derfor også forekomme.

Så har du sarte planter stående udendørs, skal du til at frostsikre dem. Desuden er det ved at være tid til at få skiftet til vinterdæk, hvis du ikke allerede har det.